Back Back Nieuws

Accor lanceert wereldwijde zoekmachine voor congres- en eventlocaties

27 november 2013
Om MICE- en meeting-planners te helpen met het vinden van geschikte locaties voor hun congres of evenement is 26 november een online zoekmachine gelanceerd waarmee 1.000 bestemmingen in 90 landen doorzocht kunnen worden. Met de Accor Meeting Hotel Finder kan op basis van ligging, bijeenkomst, accommodatie en prijssegment gezocht worden.

Zoekmethodes
Organisatoren van zakelijke evenementen kunnen de database van Accor Hotels doorzoeken op basis van:
- Geografische ligging (continent, land, stad, vliegveld);
- Type bijeenkomst (aantal deelnemers, vergaderopstellingen, aantal zalen, extra activiteiten);
- Accommodatie (aantal kamers);
- Hotelsegment (luxe, upscale, midscale, economy).

Stel dat je een bijeenkomst wil organiseren in China voor 600 deelnemers, met tien verschillende zalen en 400 hotelkamers, dan toont Accor Meeting Hotel Finder vijf verschillende hotels die voldoen aan deze criteria. Zodra een MICE-planner een locatie of bestemming heeft geselecteerd, kan men direct gaan boeken of een offerte opvragen van een hotel. De meeting portal laat de gebruiker tot drie hotels vergelijken op basis van prijs, F&B-aanbod, diensten en recreatievoorzieningen.

Internationale reikwijdte
De zoekmachine beschikt over meer dan 1.000 verschillende bestemmingen en 10.000 zalen in 90 verschillende landen (65% in Europa en 23% in Azië en Oceanië). Sommige bestemmingen beschikken over meerdere vestigingen. De top-5 steden op basis van aantal Accor-hotels zijn: Parijs (79 hotels), São Paulo (28 hotels), Lyon (27 hotels), Londen (25 hotels) en Sydney (22 hotels).

Compleet hotelnetwerk
‘Wij hebben een gebruiksvriendelijke online tool ontwikkeld waarmee men eenvoudig het perfecte hotel vindt – of men nu een kleine meeting of incentive organiseert, of juist een grote conventie. Met 2.000 verschillende locaties verdeelt over alle hotelsegmenten, van luxe tot economy, kan Accor altijd een passende locatie bieden’, zegt Ludovic Duport, VP Travel Agencies – Meetings & Events van Accor. ‘De kracht van de tool is dat deze ons complete hotelnetwerk doorzoekt. Wij zijn de enige hotelgroep met een tool met een dergelijke reikwijdte.’

De Accor-groep biedt via haar online meeting portal een scala aan online diensten voor de organisatie van zakelijke evenementen in een van haar 2.000 daarvoor geschikte vestigingen. De zoekmachine is gelanceerd ter ere van het 2.000ste Accor-hotel met zakelijke faciliteiten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!