Back Back Nieuws

Aboutaleb reikt Rotterdam Marketing Award uit aan Hans Waege

12 januari 2012
Hans Waege, algemeen directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, heeft woensdag 11 januari in de Cruise Terminal Rotterdam de 11e Rotterdam Marketing Award ontvangen uit handen van burgemeester Aboutaleb. De uitreiking vond plaats tijdens de Rotterdam Nieuwjaarsborrel die jaarlijks wordt georganiseerd door Rotterdam Marketing in samenwerking met zeven Rotterdamse gemeentelijke instellingen.

Belangrijke bijdrage aan imago van de stad

De Rotterdam Marketing Award wordt sinds 2001 jaarlijks uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan het imago van de stad. De vakjury koos dit jaar unaniem voor Hans Waege, omdat hij met zijn grote inzet voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de afgelopen drie jaar, zowel het orkest als het merk Rotterdam meer dan voortreffelijk heeft uitgedragen tot ver over de grenzen.

 

Nestelen
“Bovendien heeft de uit Oudenaarde afkomstige Waege zich in zeer korte tijd weten in te nestelen in de Rotterdamse samenleving en valt hij inmiddels niet meer weg te denken uit het Rotterdamse zakelijke netwerk. Hans heeft een bijzonder gevoel voor de identiteit van zowel het orkest als de stad en weet zich hiermee zeer verdienstelijk te maken voor het merk Rotterdam”, aldus de jury.

 

Succes
Dit blijkt ondermeer ook uit het succes van het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival het afgelopen jaar. Het festival trok ruim 20.000 bezoekers naar de stad. Een toename van zo’n duizend bezoekers ten opzichte van 2010. Daarnaast viel het festival in de prijzen door het prestigieuze Britse muziektijdschrift Gramophone dat het Philharmonic Gergiev Festival heeft verkozen tot één van de ‘Best events worldwide’.

 

Vijf nieuwe concerten
Na een door pers en publiek bejubelde tournee langs 11 steden in België, Duitsland en Tsjechië het afgelopen jaar, maakt het Rotterdams Philharmonisch Orkest zich in 2012 op voor vijf nieuwe concerten in het mekka van de muziek, Wenen. Vervolgens reist het orkest het volgend seizoen af naar Azië waar nog een twintigtal concerten op de agenda staan onder de bezielende leiding van chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!