Back Back Nieuws

Aboutaleb reikt award uit aan Annie Gruisen

15 januari 2009
Annie Gruisen, algemeen directeur van Spido en van de nieuwe attractie Port Experience, heeft woensdagavond 14 januari de 8e Rotterdam Marketing Award in ontvangst genomen uit handen van de nieuwe burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

Grote betrokkenheid
Mede door haar grote betrokkenheid bij de stad en uiteenlopende initiatieven om het nationale en internationale bezoek naar de Maasstad te stimuleren, heeft de jury besloten de award dit jaar aan Annie Gruisen toe te kennen. De uitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie die Rotterdam Marketing organiseerde in samenwerking met acht Rotterdamse gemeentelijke instellingen.
 
Spido trekt bezoekers
Annie Gruisen ontving de award dit jaar mede vanwege haar inzet om meer bezoek aan Rotterdam te genereren. Onder haar leiding trok Spido de afgelopen jaren een fors aantal bezoekers met een hoogtepunt van 402.176 bezoekers in 2007. Spido staat hiermee steevast in de top 3 van best bezochte attracties in Rotterdam. Daarnaast werd vorig jaar de gloednieuwe toeristische attractie Port Experience geopend. Een attractie die met een combinatie van informatieverstrekking en interactiviteit een waardevolle aanvulling vormt op het bestaande aanbod in de stad.


Reactie jury

Rotterdam is een stad die haar bestaansrecht dankt aan het water en niet in het minst aan de haven. Annie Gruisen heeft zich de afgelopen jaren ingezet om de stad en de haven te koppelen. Zij weet hiermee, volgens de jury, als geen ander invulling te geven aan de nieuwe brandtag van de Maasstad ‘Rotterdam World Port World City’. “Daarnaast toont zij met haar vele nevenactiviteiten in adviesfuncties bij verschillende Rotterdamse instanties, waaronder de Kamer van Koophandel en de Ondernemersfederatie, een grote passie en betrokkenheid voor Rotterdam en is hiermee een terechte winnaar van de award”, aldus de jury.

Rotterdam Marketing Award
De Rotterdam Marketing Award wordt sinds 2001 jaarlijks uitgereikt aan mensen die een bijdrage leveren aan het imago van de stad. Dit jaar werd de marketing award voor het eerst uitgereikt door de kersverse burgemeester, Ahmed Aboutaleb aan een zichtbaar blij verraste Annie Gruisen. Vorig jaar werd toenmalig burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten, met deze prijs verrast door Premier Balkenende.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!