Back Back Nieuws

ABN AMRO Ladies Open 2008 grootser dan ooit

28 mei 2008
Topsport, golf ladies, glamour en gezelligheid: het is allemaal te zien en te beleven op het ABN AMRO Ladies Open dat van vrijdag 6 tot en met zondag 8 juni plaatsvindt op de Eindhovensche Golf. Het grootste en meest prestigieuze vrouwentoernooi van Nederland heeft dit jaar meer deelnemers dan ooit en een record aan prijzengeld van 250.000 euro. Bovendien heeft Nederland er een nieuw golftalent bij. De 25-jarige Marjet van der Graaff neemt dit jaar voor het eerst als professional deel aan het ABN AMRO Ladies Open. Het toernooi is het vrouwelijke equivalent van het KLM Open, dat in augustus plaatsvindt.

De groei van het toernooi sluit aan op de algemene trend dat vrouwengolf steeds populairder wordt. Het aantal vrouwelijke golfers is sinds 2000 bijna verdubbeld naar 102.000 speelsters in Nederland. De tijd van alleen sigarenrokende mannen in ruitjesbroeken lijkt definitief voorbij.

Liz Weima, toernooidirectrice van het ABN AMRO Ladies Open en tevens de eerste en voorlopig enige Nederlandse winnares van een toernooi op de Ladies European Tour:
“De afgelopen jaren is vrouwengolf booming. Ook merk ik dat de sport steeds vaker door vrouwen als jong en trendy wordt ervaren.”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!