Back Back Nieuws

ABN AMRO FM Leveranciersaward 2014 voor Hutten

19 mei 2014

Hutten
heeft de ABN AMRO Facility Management Leveranciersaward 2014 gewonnen. Dit jaar
stond de award in het teken van duurzaamheid. ABN AMRO Facility Management
nomineerde drie organisaties. Naast Hutten waren dat Van Gansewinkel en Cofely.
Culinaire en gastvrijheidsdienstverlener Hutten werd door de aanwezige
leveranciers met 55% van de stemmen als winnaar aangewezen.

Duurzame werkgeverschap
De
drie genomineerden zetten zich op diverse terreinen in voor duurzaamheid. Zo
doet Van Gansewinkel dat op het gebied van afvalscheiding en is Cofely onder
andere actief met het duurzaamheidsinitiatief Green Quest. Hutten werd door ABN
AMRO genomineerd vanwege haar duurzame werkgeverschap en inzet voor
maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo werkt Hutten intensief samen met WSD
in Boxtel. WSD ontwikkelt en bemiddelt mensen met een afstand tot de
arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. ABN AMRO stimuleert haar partners
om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. Op de locatie ABN
AMRO in Eindhoven draait dan ook een medewerkster van WSD volledig mee in de
catering.

Groeiplatform voor samenwerkers
Hutten
heeft een eigentijdse en vernieuwende de visie op personeelsbeleid.
Toevoegen doe je met elkaar en dus heten de medewerkers bij Hutten
‘samenwerkers’. In deze samenwerking dragen zij de waarden uit die hen
verbinden: verantwoordelijkheid, trots, respectvol, vernieuwing en
transparantie. Hutten wil een duurzaam groeiplatform voor talent zijn en
iedereen de kans geven boven zichzelf uit te stijgen. Het streven: de beste,
leukste en gelukkigste samenwerkers. Een deel van deze samenwerkers werkt dus
bij ABN AMRO, waarmee Hutten in 2013 een samenwerking van drie jaar aanging.

Duurzaam
huislabel
Hutten
is continu bezig met vernieuwing op het gebied van voeding en gastvrijheid.
Vanuit oprechte aandacht voor gast, beleving en omgeving wil zij de beste zijn
en echt kunnen toevoegen. Een van de manieren waarop Hutten dat doet is met haar duurzame
huislabel De Guijt, dat inmiddels uit meer dan 1500 producten bestaat. Hutten
sourced haar verse producten, zoals groenten, fruit en vlees zelf. Daarvoor
werkt zij intensief samen met 25 lokale boeren en telers.

Culinaire
innovatie
Duurzaamheid
staat ook centraal in het Culinair Centrum in Veghel waar het voedsel en
drinken op ambachtelijke wijze wordt bereid. Zo heeft het
milieumanagementsysteem van Hutten een ISO 14001-certificering en is het
MVO-beleid gecertificeerd op basis van de MVO Prestatieladder. Het vers bereide
eten en drinken wordt via slimme logistieke routes door Hutten zelf
getransporteerd met een eigen duurzaam wagenpark. Hutten werkt aan culinaire
innovatie. Er is een no waste coördinator in dienst die werkt aan het verder
terugdringen van voedselverspilling. Ook is Hutten initiatiefnemer van het
innovatiecentrum Foodsquad. Daar werken kennisinstellingen van universiteiten,
bedrijven, scholen en overheden samen aan vernieuwing en buigen zij zich over
vraagstukken als voedselverspilling, gezond voedselgedrag en specialistische
voeding.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!