Abdij Rolduc toneel voor meerdere festivals deze zomerAbdij Rolduc toneel voor meerdere festivals deze zomer
Back Back Nieuws

Abdij Rolduc toneel voor meerdere festivals deze zomer

30 juli 2017

Tussen 6 en 30 juli is Kerkrade weer DE KLANKSTAD van de wereld. Dan vindt namelijk het bekende internationale festival voor de blaasmuziek, het Wereld Muziek Concours plaats. Ruim 260 deelnemende bands en orkesten, afkomstig uit ruim 30 verschillende landen bezoeken dan Kerkrade en omstreken. 

In Abdij Rolduc verblijven in deze periode diverse nationale en internationale muziekgezelschappen waaronder de Calgary Stampede Showband (met 180 personen!). Ze overnachten in het abdijhotel, repeteren op het sportveld en ze lunchen en dineren in ons restaurant. 

Van 10 tot 20 augustus vindt hier tevens het Orlando Kamermuziekfestival plaats. Zowel deelnemers als bezoekers overnachten dan in het hotel. Er vinden workshops en concerten plaats in verschillende zalen, zoals de prachtige rococobibliotheek. Er heerst een ontspannen sfeer en er klinkt overal muziek, zelfs tot op het pittoreske terras, waar je onder het genot van een hapje en drankje heerlijk kunt genieten. 

Het abdijcomplex is uitermate geschikt voor koren en muziekgezelschappen, want hier bevinden zich alle faciliteiten onder één dak en op een unieke locatie. Met 160 hotelkamers (2- en 3-sterren), 16 conferentiezalen waaronder een groot theater (tot 450 personen) en de adembenemende Rococobibliotheek, de prachtige abdijkerk, een sportveld, een restaurant met terras, een gezellige kelderbar en ruime gratis parkeergelegenheid voor bussen en materiaalwagens, kun je alle kanten op. Dat klinkt toch als muziek in je oren?

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!