Aanvragen evenementenvergunning wordt eenvoudigerAanvragen evenementenvergunning wordt eenvoudiger
Back Back Nieuws

Aanvragen evenementenvergunning wordt eenvoudiger

27 oktober 2017

Het aanvragen van een evenementenvergunning bij de gemeente wordt nog eenvoudiger. Ook wanneer het evenement in kwestie in meerdere gemeenten tegelijk gehouden wordt. Na de overname van de producten van Impactive door softwarespecialist Decos uit Noordwijk wordt onder meer de EvenementAssistent de komende periode verder verfijnd. De EvenementAssistent is een module waarmee burgers razendsnel een vergunningsaanvraag kunnen indienen. Ook gemeenten profiteren; het algoritme maakt zelf een betrouwbare risicoanalyse.

EvenementAssistent is bij uitstek geschikt voor het organiseren van grote sportevenementen, zoals een hardloopwedstrijd. Een atletiekvereniging hoeft in dat geval niet meer alle wet- en regelgeving door te spitten, maar slechts vragen te beantwoorden die de module stelt. Daarna geeft het programma een risicoanalyse weer die in 90 procent van de gevallen wordt overgenomen door de betreffende gemeente(s), politie en brandweer. In de module staat de problematiek van de burger centraal, in plaats van de regels van de overheid – zonder die terzijde te schuiven.

Trots

'Wij zijn ontzettend trots en blij dat de producten van Impactive nu onderdeel zijn van Decos', zegt CCO Bert Hendriks. 'De Impactive-oplossingen zijn volledig in lijn met de missie en visie van Decos waarbij we de mens centraal stellen.' De producten worden de komende jaren door Decos nog verder verfijnd en uitgebouwd. Impactive is twintig jaar geleden opgericht door Joël van der Meer met als doel om oplossingen te bieden waarbij inwoners niet vermoeid worden met ingewikkelde wet- en regelgeving. 'Samen met Decos kunnen we het portfolio verder uitbouwen met nieuwe innovaties waarbij we zowel de burger als de overheid van dienst zijn', zegt Van der Meer. 'Doordat deze oplossingen een flinke tijdswinst opleveren voor zowel de burger als de gemeente, is er meer tijd over om aandacht te besteden aan die mensen die het het hardst nodig hebben.'

JOIN

Naast EvenementAssistent heeft Decos ook de producten Leerlingenvervoer, InkomensAssistent, Kennisbank en de Activiteitenbesluit Internetmodule (AIM) van Impactive overgenomen. Leerlingenvervoer biedt de oplossing voor de aanvragen voor vergoedingen omtrent vervoer van scholieren, InkomensAssistent helpt met de aanvragen voor de bijstand, Kennisbank biedt informatie over gemeentelijke producten, en AIM wordt door gemeenten gebruikt voor milieumeldingen.

Binnen Decos vallen de producten onder de afdeling JOIN. JOIN werkt aan een digitale en slagvaardige overheid die 24/7 te bereiken is voor haar inwoners.

Fotobijschrift: Bert Hendriks (l) en Joel van der Meer (r)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!