Back Back Nieuws

Aantal deelnemers evenement hoger door online registratie

24 oktober 2007
EventAssist, bureau voor event registratie en communicatie, voerde in de afgelopen periode, in samenwerking met een aantal geselecteerde klanten, een onderzoek uit naar aantallen deelnemers en aantallen no-shows voor evenementen. Conclusie van het onderzoek is dat door gebruik te maken van een online uitnodigings- en registratietraject het aantal deelnemers significant toeneemt.  Daarnaast blijkt het aantal no-shows significant af te nemen.

Michiel van Rhijn van EventAssist: “Online deelnemerregistratie is simpel en toegankelijk en biedt voor organisatoren de mogelijkheid om zeer gericht en persoonlijk met de doelgroep te communiceren. Daarnaast blijkt uit dit onderzoek dat deelnemers aan evenementen het prettig vinden als alle informatie m.b.t. een evenement overzichtelijk bij elkaar staat op één website.”

Ook Hans Zwartkruis van organisatiebureau Time-Out is enthousiast: “Voor de jaarlijkse actieve personeelsdag van een overheidsinstelling hebben we EventAssist ingeschakeld. Voor deze personeelsdag hebben we 1200 medewerkers uitgenodigd. Het aantal deelnemers bleek een stuk hoger te zijn dan voorgaande jaren. Dit was mede toe te schrijven aan een duidelijke website waarop de deelnemers zich konden aanmelden.”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!