Back Back Nieuws

Aantal bezoekers De Maaspoort stijgt fors

04 januari 2016
De Maaspoort beleeft een zeer succesvol jaar. Sinds 2011 stegen de bezoekersaantallen in totaal met 42% naar ruim 134.500 in 2015. Ten opzichte van 2014 ziet De Maaspoort een stijging van 6%.

Commerciële activiteiten
Het aantal commerciële activiteiten is bijna verdubbeld. De stijging komt zowel door vergaderingen en kleine congressen als door grote feesten met meer dan 1.000 bezoekers. Landelijk is bij podia een stijging te zien in het aantal evenementen. Dat geldt landelijk niet voor de bezoekersaantallen op professionele voorstellingen. De Maaspoort ziet echter ook in deze bezoekersaantallen een stijging van 8%. De gemiddelde zaalbezetting bij professionele voorstellingen steeg met 20%.

Producties
Het grote aantal bezoekers is volgens De Maaspoort vooral te danken aan de grote en bijzondere producties die het theater naar De Maaspoort heeft weten te halen. Zoals SINATRA100, Grease en The Common Linnets. Daarnaast spelen de hoge mate van gasttevredenheid en de steeds grotere diversiteit in het programma een rol. Landelijk gezien wordt De Maaspoort steeds vaker uitgekozen als locatie voor grote evenementen, dit zorgt mede voor een stijging in het aantal bezoekers van evenementen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!