964 zonnepanelen op dak BIMHUIS en Muziekgebouw aan ‘t IJ964 zonnepanelen op dak BIMHUIS en Muziekgebouw aan ‘t IJ
Back Back Nieuws

964 zonnepanelen op dak BIMHUIS en Muziekgebouw aan ‘t IJ

20 november 2019

Muziekgebouw aan ’t IJ en het BIMHUIS hebben 964 zonnepanelen op het dak laten installeren waarmee jaarlijks 270.000 kWh stroom opgewekt wordt. Dit staat ongeveer gelijk aan het energieverbruik van 77 huishoudens. Het is één van de projecten waarmee het Muziekgebouw in Amsterdam verder verduurzaamt.

BREAAM In-Use-Certificaat

Voor de installatie van het zonnepark kreeg het Muziekgebouw in september 2019 al het BREEAM In-Use –certificaat waarmee het gebouw ‘very good’ scoorde. Eerder dit jaar is de gebouwverlichting vervangen door LED en zijn er bewegingsschakelaars geïnstalleerd. Het gebouw is aardgasvrij en maakt gebruik van een warmte/koude bron voor de verwarming. De volgende stap is om de afvalstromen meer circulair te maken.

Geen reflectie

De zonnepanelen zijn stormvast en ballastvrij gemonteerd door installatiebedrijf Technea, zodat het platte dak niet onnodig wordt belast. De zonnepanelen zijn zo gelegd dat er geen reflectie is voor omliggende gebouwen en dat ze gelijkmatige stroom leveren. Het zonnepanelenproject is mede mogelijk gemaakt met de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Feestelijke ingebruikname zonnepark

Het zonnepanelenproject is uitgevoerd door Zon & Media in opdracht van Stichting Beheer Accommodatie Muziekgebouw / BIMHUIS. Op woensdagmiddag 20 november wordt het zonnepark feestelijk in gebruik genomen in aanwezigheid van Touria Meliani, wethouder Kunst en Cultuur & Gemeentelijk Vastgoed van Amsterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!