Back Back Nieuws

95ste KLM Open slaat af met De Boer

08 september 2014
De Boer Structures in Alkmaar is helemaal klaar voor de afslag van het KLM Open 2014. Op de duingolfbaan van de Kennemer Golf & Countryclub Zandvoort verdedigt de Nederlandse golfer Joost Luiten van 9 tot en met 14 september zijn titel. De Boer levert alle tijdelijke lounges en accommodaties.

De werkzaamheden lopen perfect op schema, vertelt projectmanager Marloes van der Zeijden van De Boer. ‘We zijn in de week van 11 augustus gestart en zullen de structuren eind deze week opleveren. Vervolgens hebben de toeleveranciers nog voldoende tijd om de interieurs en verdere aankleding te verzorgen. De opbouwploeg kon met name bij het waterpas zetten van de structuren volop profiteren van de ervaringen van de vele vorige jaren dat de tijdelijke toernooiaccommodaties door De Boer gebouwd worden’, zegt zij. ‘In het duingebied lopen  de hoogteverschillen over korte afstand soms flink op. Dat hebben we feilloos onder de knie.’

Trots
‘Het KLM Open blijft binnen de landsgrenzen een van de belangrijkste evenementen voor De Boer Structures’, aldus commercieel directeur Marc van Raaij van De Boer Nederland. ‘Het toernooi staat in de internationale golfwereld zeer hoog aangeschreven. De professionele en prettige samenwerking met onze opdrachtgever TIG Sports resulteert bovendien in een continu streven naar perfectie. KLM Open is een visitekaartje waar wij bijzonder trots op zijn en waar wij graag onze innovaties tonen.’

Succesvolle innovaties
Vorig jaar greep De Boer het KLM open aan voor de introductie van drie spiksplinternieuwe innovaties: de Anova Vista, de Nexus Walkway en de Premier Panorama, die dienst deed als de Albatros VIP Lounge. Alle drie de structuren keren ook dit jaar weer terug. En net als vorig jaar is de Albatros Lounge dé blikvanger bij hole 14. De Albatros Lounge is ontstaan door het samenbrengen van twee bestaande structuren: de luxe Premier dubbeldekstent met daar bovenop de ovale Panorama. Het volledige door De Boer geleverde accommodatiepakket heeft omgerekend een totaaloppervlak van bijna twee voetbalvelden. De gebruikte portfolio loopt uiteen van de drie nieuwe structuren tot Aluhallen punttenten en diverse dubbeldeksconstructies.

Duurzaamheid
De Boer Structures heeft ook in 2014 een belangrijk aandeel in de duurzaamheidsambitie van het KLM Open, dat in 2011 en 2012 al werd uitgeroepen tot duurzaamste toernooi in de European Tour. De Boer werd in 2011 als eerste verhuurder van tijdelijke accommodaties in Nederland ISO 14001 gecertificeerd en draagt door zijn duurzame beleid actief bij aan een lagere ‘footprint’ van het KLM Open. 

KLM Open 2014
De 95ste editie van het KLM Open is van donderdag 11 tot en met zondag 14 september 2014. Het toernooi trekt jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers en is gedoteerd met 1,8 miljoen euro prijzengeld, waarvan 300.000 euro voor de winnaar. Titelverdediger dit jaar is de Nederlander Joost Luiten, die vorig jaar historie schreef door in een spannende finale Miguel Angel Jiménez te kloppen. Luiten moet het opnemen tegen een ijzersterk deelnemersveld, met daarin tien oud-winnaars en meer spelers uit de top-100 dan ooit tevoren. Robert-Jan Derksen speelt zijn 20ste en laatste KLM Open.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!