Back Back Nieuws

800 Nederlandse beslissers aanwezig op positiefste dag van het jaar

26 januari 2015
De Big Improvement Day vond de derde dinsdag in januari voor de achtste keer op rij plaats. Winkelman Van Hessen organiseerde het evenement waar huidige en toekomstige beslissers van de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap samenkomen met één doel: het stimuleren van ‘B.V. Nederland’ op het gebied van duurzaamheid, ondernemerschap, educatie en leiderschap. Den Haag had dit jaar de primeur om de positiefste dag van het jaar te hosten. Het AFAS Circustheater rolde de rode loper uit voor ruim 40 sprekers en 800 beslissers uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap.

Internationale business kansen en lokale inspiratie
Tientallen prominenten uit binnen- en buitenland spraken op dé dag van de beslissers met elkaar over de toekomst van Nederland. Dit jaar stond onder meer op het podium: voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW Hans de Boer, voormalig CEO van Alcatel Lucent Ben Verwaayen, eigenaar van DQ&A Mediagroep en zakenvrouw van het jaar 2013 Heleen Dura-van Oord, Mark Frequin Directeur-Generaal Wonen en Bouwen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, TV-persoonlijkheid en rapper Ali B, Tasoula Hadjitofi, oprichter van Walk of Truth, Directeur van Osg Hugo de Groot Eric van ’t Zelfde, burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen, VARA presentatrice Astrid Joosten, antropoloog en documentairemaker Lenny Schouten, Directeur Plastic Whale Marius Smit en vele anderen. Het programma werd geopend door het Haagse Residentie Orkest. Artistiek directeur Roland Kieft sprak de aanwezigen toe over het hernieuwde artistieke profiel van het Residentie Orkest waarmee het bewijst dat - nu meer dan ooit - symfonische muziek ook in de 21e eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn.

Thema: vertrouwen en partnership
Het thema van de Big Improvement Day was dit jaar vertrouwen, omdat volgens alle deelnemende partijen vertrouwen meer dan ooit nodig is om vooruit te komen. Vertrouwen in eigen kunnen geeft de kracht om voorop te lopen en te blijven innoveren. Vertrouwen in anderen is nodig om grensoverschrijdende samenwerking aan te gaan en zo complexe problemen aan te kunnen pakken. Met meer partners dan ooit, is er aan dit thema invulling gegeven.

Samenwerkingspartners
Met een locatie als het AFAS Circustheater in Den Haag, de technische ondersteuning van NFGD, de catering verzorgd door Maison van den Boer, de decoraties door Van der Maarel Sfeermeesters, de videoproductie mogelijk gemaakt door Starsound Productions, de hospitality door de studenten van EuroCollege Hogeschool.

Foto: Tycho Müller

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!