Back Back Nieuws

8 duizend wandelaars door Amsterdam

26 juli 2006

Onder het motto: ‘Haal geld op met je voeten’ wordt dit jaar op zondag 1 oktober voor het eerst in Amsterdam de ECCO Walkathon gehouden. Er worden circa 8.000 deelnemers verwacht op deze eerste grote sponsorloop, die begint en eindigt op het Waterlooplein. Het doel is om met de gewandelde kilometers zoveel mogelijk geld op te halen voor projecten van de Nederlandse Hartstichting, Unicef en het Wereld Natuur Fonds.


Het idee is eenvoudig: deelnemers kunnen kiezen uit 2 routes door Amsterdam van 6 of 10 kilometer. De Deense schoenfabrikant ECCO doneert voor elke gelopen kilometer één euro aan speciale projecten van de Hartstichting, Unicef en het Wereld Natuur Fonds. De wandelaar bepaalt zelf welke organisatie(s) hij of zij wil ondersteunen. De projecten waarvoor men kan kiezen zijn de volgende:

- Geef kinderen met een aangeboren hartafwijking een onvergetelijke vakantie. Vakantieweken voor kinderen, jongeren en verstandelijk gehandicapten en hun families. (Nederlandse Hartstichting)

- Kenia: Schop aids het land uit! Een voetbalprogramma waarin meisjes van 15 tot 19 jaar beter voor zichzelf leren opkomen, waardoor aids / hiv wordt tegengegaan. (Unicef)

- Loop warm voor het klimaat want klimaatverandering treft mens, dier en plant. Steun het WNF en help het leefgebied van ijsbeer, pinguïn en andere dieren te redden. (Wereld Natuur Fonds)


Wandelen door Amsterdam
Het start- en finishgebied is het Waterlooplein, waar normaal de markt is. Er kunnen naar keuze twee routes worden gelopen, van 6 en 10 kilometer, die ook kunnen worden gecombineerd tot 16 kilometer of meer. De korte route voert onder meer richting Oosterpark en Amstel en de 10 km route gaat door het oude centrum, de Jordaan en het Vondelpark. Iedereen kan meedoen: power-walkers, wandelaars, recreatieve wandelliefhebbers en gezinnen met kinderen. Ook rolstoelers kunnen de routes volgen. Langs de routes staan vele vrijwilligers klaar die op lastige punten kunnen helpen.


Sinds 1999 in Kopenhagen
Sinds 1999 wordt de ECCO Walkathon jaarlijks in Kopenhagen georganiseerd. De ECCO Walkathon heeft zich sindsdien uitgebreid naar andere steden, zoals Warschau, Berlijn en Stockholm. Ook waren er ECCO Walkathons in Oslo, San Francisco en Tokio. Dit jaar start de ECCO Walkathon in Kopenhagen op 20 augustus. Daarna volgen de andere steden in Noord-Europa: Berlijn op 10 september, Stockholm op 16 september, Warschau op 23 september en tenslotte Amsterdam op 1 oktober. Vorig jaar deden er alleen al in Kopenhagen meer dan 20.000 liefhebbers mee aan deze sponsorwandeling voor het goede doel.


Iets goeds doen voor jezelf en voor een ander
Het idee van de ECCO Walkathon gaat terug naar het jaar 1999. De oprichter van de Deense schoenenfirma ECCO, Karl Toosbuy, ontwikkelde zijn visie op de sponsorloop: mensen van alle leeftijden zouden op één dag samen van de natuur en cultuur in hun stad moeten genieten en tegelijkertijd iets voor hun eigen gezondheid en voor het goede doel moeten doen. Sindsdien hebben meer dan 175.000 Walkathon-fans wereldwijd aan deze stadswandeling deelgenomen en samen bijna 40 keer de omtrek van de aarde gelopen. Daarbij is in totaal meer dan 1,3 miljoen euro aan donatiegelden ingezameld.


Aanmelden op www.eccowalkathon.nl
Men kan zich inschrijven op www.eccowalkathon.nl. Vanaf begin augustus zijn ook tickets te koop bij alle ECCO-winkels in Nederland, de verkoopadressen staan op de site. Voor 5 euro (volwassenen) en 3 euro (kinderen tot 12 jaar) koopt men een ticket, waarvoor men op 1 oktober een Walkathon-pakket ontvangt met een ECCO Walkathon-tasje, een deelnamekaart, plattegrond, een Walkathon-cap of –zonneklep, mineraalwater en fruit.


Over de ECCO Walkathon
De ECCO Walkathon, de wandeltocht voor het goede doel, vindt plaats op initiatief van de Deense schoenfabrikant ECCO. De ECCO Walkathon wordt sinds 1999 jaarlijks in diverse internationale hoofdsteden georganiseerd, zoals Kopenhagen, Stockholm, Berlijn, Warschau en dit jaar ook in Amsterdam. Het achterliggende idee: voor elke gelopen kilometer doneert ECCO één euro, bestemd voor projecten van humanitaire organisaties. De Nederlandse goede doelen waarvoor mensen geld inzamelen zijn: de Nederlandse Hartstichting, het Wereld Natuurfonds en Unicef. In Amsterdam haalt men op 1 oktober voor de eerste keer geld op met de voeten voor projecten van deze organisaties. Meer informatie op www.eccowalkathon.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!