Back Back Nieuws

75 uur Knipmarathon van Tendenz Kappers 'één groot feest'

05 november 2012
Na veel publieke belangstelling is op zaterdagmiddag 3 november de 75 uur Knipmarathon van Tendenz Kappers beëindigd. Sinds woensdagmiddag één uur is de kapsalon aan het Moddermanplein in Honselersdijk continu geopend geweest. Honderden klanten hebben zich tijdens het 75-jarig jubileum van Tendenz Kappers laten knippen. Dat leverde niet alleen een stroom aan enthousiaste reacties op, maar ook een fors bedrag voor het goede doel. Met de knipmarathon is 3.375 euro opgehaald voor de Sinterklaasbank in Westland.

Thema-uren
De 75 uur Knipmarathon was in een groot aantal thema-uren verdeeld. Voor klanten van jong tot oud waren er speciale uren, vaak in een passend decor en met hapjes en drankjes van de zaak. Zo waren er onder meer de Classic Men's Night, een DJ-Night en Hair & Nails by Tendenz & Yvonne geprogrammeerd. Van het begin af aan liep het storm bij de kapsalon van Rob en Esther Starrenburg, sinds 12 jaar de eigenaars. Al bij de start was de drukte groot, temeer omdat Natasja Froger bereid was gevonden de opening te verrichten. Zij als ambassadrice van de Voedselbank, voelde zich betrokken bij het initiatief en droeg op bijzondere wijze haar steentje bij. Alle opbrengsten van de nachtelijke uren waren bestemd voor de Sinterklaasbank, die kinderen van minder bedeelde ouders in Westland een fijne 5 december willen bezorgen.

Kaal voor de Sinterklaasbank
‘Eerlijk gezegd hadden we niet verwacht dat het ook 's nachts zo druk zou blijven’, zegt Esther Starrenburg. ‘Maar het tegendeel bewees zich. We hadden ook flinke kortingen tijdens de nacht, tot wel 75 procent toe. En dan is het toch wel heel aantrekkelijk voor mensen om zich om drie uur 's nachts te laten knippen. Veel mensen lieten zich ook op de terugweg van een feestje 's nachts nog even knippen. Drie jongens besloten helemaal kaal te gaan voor de Sinterklaasbank.’ Medewerkers van collega-kapsalons waren bereid gevonden bij te springen, en dat was maar goed ook, want het Tendenz-team kon de drukte tijdens de marathon niet aan. Veel vaste klanten maakten van de gelegenheid gebruik om felicitaties over te brengen en bloemen en taarten mee te nemen.

Bekende klanten
Ook waren er regelmatig bekende klanten in de zaak, van tennisser Robin Haase tot wethouder Marga de Goeij. Rob: ‘De eerste avond was het zo druk dat we pas om half één 's nachts tijd hadden om een hapje te eten. Er stapte zelfs een complete wielerploeg naar binnen die zich laat op de avond liet knippen met een biertje erbij, en een flinke donatie achterliet. Het was leuk om mee te maken dat iedereen zo enthousiast is. Het was één groot feest.’

Op zaterdagmiddag om vier uur kwam er een einde aan het 'feest'. Namens de jubilerende kapsalon konden Rob en Esther Starrenburg vol trots een bedrag van 3.375 euro bekendmaken als opbrengst voor de Sinterklaasbank.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!