72 jaar Oogstdankfeesten72 jaar Oogstdankfeesten
Back Back Nieuws

72 jaar Oogstdankfeesten

13 augustus 2018

Met een nieuwe naam en een ‘nieuw jasje’ wordt de traditie van 72 jaar Oogstdankfeesten dit jaar voortgezet. De laatste jaren is het Oogstdankfeest een weg ingeslagen die steeds verder af komt te staan van het “danken van de oogst”. Dit heeft geleid tot een andere opzet van het Oogstdankfeest. Met het Augst Cultuurfestival 2018 wordt de weg ingeslagen met een nieuw totaalconcept waarin plaats is voor het beste van het verleden gecombineerd met nieuwe ideeën voor de toekomst.

Nieuw: Augst Cultuurparade met uitgebreid muziek- en cultuurprogramma (gratis toegang)

Het hoogtepunt van het Augst Cultuurfestival is op zondag 19 augustus, met de Augst Cultuurparade en een verrassend muziek- en cultuurprogramma in de dorpskern. De Cultuurparade start om 13 uur en staat helemaal in het teken van ‘helden van toen en nu’. De helden die langskomen zijn: bijbelse helden, mythologische helden. Middeleeuwse helden, 17e -eeuwse helden, oorlogshelden, superhelden en toekomstige helden. Net als voorgaande jaren wordt de parade opgesierd met prachtige praalwagens, die gemaakt zijn door vrijwilligers uit diverse buurten van Berg aan de Maas. Na afloop van de Augst Parade vormen de paradewagens op het Ireneplein en Beatrixplein het decor voor toneel, dans en muziek.

Beatrixplein: Van acrobatiek tot vlogger

Het Beatrixplein bruist van diverse dans- en culturele optredens, zoals de beroemde dance crew Oxygen uit Maastricht en de Urban Panthers uit Sittard. Muzikale optredens zijn er van singer-songwriter 2You, hermenie Nuchter Vertroch uit Grevenbicht en de Maastrichtse sambaband Segura!. De Tissue-act van Arte Favola is een spetterende acrobatiekshow op hoog niveau. Speciaal voor de jongeren verzorgen You-tuber Ben Peeters uit Stein en de populaire vlogger Vaeltax een eigentijds optreden, met mogelijkheden tot een meet-en-greet met deze eigentijdse helden.

Ireneplein: Van blaasorkest tot lokaal muzikaal talent

Op het Ireneplein worden optredens verzorgd voor alle leeftijden. Zo is er het Middeleeuws muziekensmeble Goet ende Fyn en BOAH, een blaasorkest uit Aken. De Party Kryner zorgen voor de nodige ‘sjtimmung’ met zang en accordeon. De Limburgse singer-songwriter Linda Zijlmans is bekend om haar prachtige liedjes in het dialect. Ook het lokaal jeugdtalent krijgt een podium op het Augst Cultuurfestival, met de Black MNM’s, vijf jonge muziektalenten uit Berg aan de Maas.

Tussen het programma op de pleinen door verzorgen diverse artiesten in de Bergse straten optredens voor jong en oud. In het feestpaviljoen bij sportpark Nederheide worden de feestelijkheden voortgezet met een Boheems Wijngaardfeest en Limburgs Artiestenfestival.

Samenwerking scholen

Basisschool Avonturijn en Trevianum werken mee aan Augst Cultuurfestival Leerlingen van deze scholen hebben aan speciale werkstukken voor het Augst Cultuurfestival gewerkt, die tijdens het weekend te bewonderen zijn.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!