Back Back Nieuws

70 jaar D-Day met Veldeman

14 juni 2014
Op 6 juni was het precies 70 jaar geleden dat de geallieerde troepen landden op de kusten van Normandië en het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidden. Talloze wereldleiders, veteranen en toeschouwers kwamen samen om de 70e verjaardag van D-Day te herdenken. Veldeman leverde er in samenwerking met Pierre Boon Internationaal zo’n 3.500 m² tentstructuren voor de herdenkingsplechtigheden in Colleville-sur-Mer, Sainte-Mère-Eglise en Carentan.

In Colleville-sur-Mer, waar zich één van de grootste Amerikaanse begraafplaatsen wereldwijd bevindt, met een oppervlakte van 35.000 m², werden de tenten van Veldeman o.a. als perscentrum en als ontvangstruimte voor de veteranen en VIPS ingezet. De Amerikaanse president Barack Obama woonde hier samen met de Franse president François Hollande een plechtigheid bij.

Ook Sainte-Mère-Eglise, de stad die als eerste bevrijd werd op 6 juni 1944, staat in ieders geheugen gegrift. Een onfortuinlijke parachutist, die er op ongelukkige wijze aan de kerktoren bleef hangen, overleefde het wonderwel. Sindsdien herinnert een museum, gewijd aan de parachutisten, aan de gebeurtenissen in dit dorp. In Carentan, bekend om de Slag van Carentan, behaalden de geallieerden al na 4 dagen strijd de overwinning.
Veldeman verzorgde zowel in Sainte-Mère-Eglise als in Carentan het onderdak voor de officiële feestelijkheden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!