Back Back Nieuws

65 primeurs tijdens HISWA te water

23 augustus 2016
Van 30 augustus tot en met 4 september presenteert de Nederlandse- en internationale jachtbouw zich op de HISWA te water. Met circa 300 boten, 65 primeurs en een boordevol activiteitenprogramma is er voor jong en oud van alles te beleven op de in-water bootshow.

Van 5 tot 22 meter
De HISWA te water biedt een breed en divers overzicht van kleine en grote boten, serie gebouwd of custom-built, gemaakt van aluminium, staal of polyester. Ook dit jaar tonen exposanten weer een 65-tal (wereld)primeurs. Voor mensen die zich willen oriënteren op een eventuele aankoop is de HISWA te water de aangewezen plek, aangezien praktisch alle grote Nederlandse en Europese merken op de bootshow vertegenwoordigd zijn. Het aanbod bestaat uit daysailers, kajuitzeilboten, zeiljachten, motorjachten, sloepen, tenders, sportboten en RIBs. De gemiddelde lengte bij de zeilboten bedraagt circa 12 meter, bij de motorboten is dit 11 meter. De Bayliner Element van Brunswick/Mercury Marine is met 4,93m de kleinste boot die getoond wordt. De grootste boot is de Cannonball. Het prestigueze wedstrijdschip heeft een lengte van 22 meter.

Veel te beleven
Speciaal voor kinderen is er op de HISWA te water genoeg te beleven. Voor kinderen tot 13 jaar die in het bezit zijn van een zwemdiploma meert de Optimist on tour weer aan. Kinderen kunnen kennismaken met varen in een Optimist of andere watersporten uitproberen zoals waterfietsen, stand-up paddling, kanovaren of lopen in een waterbal. Op de kade organiseert het Zuiderzeemuseum een activiteit waar kinderen Klompbootjes kunnen maken, compleet met zeil, kiel en roer en ook de Scouting is met diverse activiteiten van de partij.

Nieuw Demoplein
Nieuw dit jaar is het Demoplein. Op het Demoplein geven exposanten demonstraties over antifouling, verven en het renoveren van boten. Watersporters kunnen producten uitproberen en leren handige trucjes voor het onderhouden van hun boot.

Bijzondere verhalen
Op de HISWA te water meren een aantal bijzondere boten aan. Zeilen magazine organiseert het Boten met een verhaalpaviljoen waar de schippers van onder andere de Flyer, Charwill en Sailingchallenge 4MS graag de verhalen en anekdotes behorende bij de schepen vertellen. De KNRM neemt twee bijzondere reddingsboten mee waar de heren en dames van de Reddingsmaatschappij een rondleiding op geven. Ook de wedstrijdsport is aanwezig. De (jeugd)deelnemers van Eredivisie zeilen en Q-Cup laten op het water hun kunsten zien en leren bezoekers de kneepjes van de racesport. En ook de opgeknapte Cannonball is van de partij. Het zeiljacht wordt al sinds 1987 met succes gebruikt voor wedstrijden over de hele wereld. De crew neemt bezoekers mee op avontuur met spannende verhalen.

Theater op ’t water
Het theater, georganiseerd door Motorboot is geheel in stijl gesitueerd op het water. In het theater vertellen experts over navigeren en veiligheid op het water. Ex-zeilster Diederique Mulder en Henk te Velde vertellen hun belevenissen.

Land Rover experience
Ervaar waar de Land Rover Discovery Sport allemaal toe in staat is op het parcours van Land Rover Experience en rij met een ervaren instructeur over de terrein trailer. De Land Rover Experience is gesitueerd zich op de kade, tegenover het terras van Duin en Kruidberg.

De HISWA te water vindt plaats van dinsdag 30 augustus tot en met zondag 4 september 2016 in Amsterdam Marina op de NDSM-werf. De openingstijden zijn dit jaar met een uur aangepast van 10.00 – 18.00 uur. Toegangskaarten zijn online met korting te bestellen en tijdens het evenement ook aan de kassa.

Bezoek Amsterdam
Een bezoek aan de HISWA te water laat zich prima combineren met een stadsbezoek. Het pontje over het IJ brengt bezoekers gratis in 12 minuten vanaf de NDSM-werf naar het Centraal Station. Vanaf daar mogelijkheden te over voor shoppen, museumbezoek, rondvaart, fietstocht, lekker eten en eventueel overnachten in Amsterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!