Back Back Nieuws

60% van hotelgasten wil iets aan stress doen

09 september 2008
Voor 60 procent van hotelgasten is het behandelen of voorkomen van stress een van de belangrijkste redenen om een weekend/midweek in een kuurhotel te boeken. Dit blijkt uit een onderzoek van het in München gevestigde Institut fur Freizeitwirtschaft (IFF) over de toekomst van het gezondheidstoerisme van Duitsers tot 2020.

"Hoewel de resultaten betrekking hebben op Duitsers, ben ik van mening dat dit ook in hoge mate geldt voor gasten uit Nederland en België," aldus directeur Michael Altewischer van Wellness-Hotels-Deutschland, het samenwerkingsverband van luxe 4- en 5-sterren kuurhotels in Duitsland. "Stress stopt niet bij onze grens. In de rijke Westerse landen zijn zwaarlijvigheid en stress hard op weg dé moderne welvaartsziekten te worden."

Binnen de W-H-D keten bieden verschillende hotels nu speciale anti-stress arrangementen van 3 tot 7 dagen. Nadere info op de website van W-H-D. Een brochure van de Wellness-Hotels-Deutschland keten kan aangevraagd worden via post@w-h-d.de of via de website.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!