5Square over Corendon Plaza: ‘Wij hechten aan hun strakke, professionele organisatie’5Square over Corendon Plaza: ‘Wij hechten aan hun strakke, professionele organisatie’
Back Back Opdrachtgever aan het woord

5Square over Corendon Plaza: ‘Wij hechten aan hun strakke, professionele organisatie’

05 mei 2023

Tevreden gasten komen altijd terug, al moet de belofte elke keer opnieuw wel weer worden waargemaakt. Die stelling gaat helemaal op, als de klant ook nog eens meer is, dan zomaar een goede zakelijke relatie. Voor Corendon Plaza in Badhoevedorp is Investeringsfonds 5Square zo’n even trouwe als intrinsiek verbonden partij. Immers, Corendon-oprichter en eigenaar Atilay Uslu is zelf 5Square-investeerder. ‘We houden daar eigenlijk al sinds 2012 onze jaarvergaderingen, soms zelfs in meerdere sessies. En naar volle tevredenheid’, zegt Ewout Wegman namens 5square. Hij is vol lof over de aanwezige faciliteiten, de uitstekende bereikbaarheid en de prima horecavoorzieningen als ondersteunende en tegelijk overtuigende argumenten om niet van de eertijds gemaakte keuze af te wijken.

5square is in 2004 opgericht als onafhankelijke investeringsmaatschappij door Remco van den Heuvel en Mark Gitsels. Sinds 2011 bedraagt het belegd vermogen van 5square circa 100 miljoen euro, waarmee een portfolio is opgebouwd van succesvolle en snelgroeiende bedrijven, zoals de IJsvogel groep (bekend van Pets Place en Boerenbond), Snappet (adaptief leren voor het basisonderwijs), Avion (next generation simulators) en Intersteel (hang- en sluitwerk). Bij het bedrijf, gevestigd in Laren, werken inmiddels 7 professionals. Bij elkaar beschikken die over ruim 100 jaar relevante ervaring. ‘Maar door de jaren heen is het belangrijkste gebleven’, stelt het fonds in zijn profiel. ‘Wat in 2004 buikgevoel was, is inmiddels DNA: Ondernemend, betrouwbaar, samen en altijd gericht op impact.‘

Functionele flexibiliteit

In dat licht is het niet zo verwonderlijk, dat 5square desgevraagd stelt voor haar representatieve vergaderingen te hechten aan Corendon Plaza, omdat daar de organisatie ‘strak en professioneel’ is. Wegman is bij die gelegenheden zelf presentator. ‘De deelname aan onze bijeenkomsten varieert tussen de 10 en soms 50 personen.’ ‘De hotel-, vergader- en eventaccommodatie Plaza telt 11 vergaderzalen en boardrooms, waarvan een aantal is te schakelen voor grotere gezelschappen. De grootste ruimten liggen op niveau in de ronding van het gebouw. Die hebben alle ruim invallend daglicht en zijn vanzelfsprekend voorzien van state of the art techniek. De functionele capaciteit komt uit op circa 100 aanwezigen in twee geschakelde zalen in theateropstelling tot 600 receptiegasten als alle 7 zalen worden gekoppeld. Het is overigens juist die flexibiliteit, die in de dagelijkse praktijk voor veel organisaties een doorslaggevend argument vormen.

Van Skybar 747 tot tuinparty

Wie zijn evenement of bijeenkomst in Plaza plant, heeft een ruime keuze in beschikbare cateringconcepten: ‘We bieden packages, waarin voor alle momenten van de dag is voorzien in eten, drinken en/of snacks. Verder serveren we voor bijeenkomsten lunches, zowel standaard als deluxe en is er een keuze uit verschillende menu’s’, aldus Lisanne Stekelenburg, verantwoordelijk voor sales meetings en events namens Corendon Village Hotel Amsterdam. ‘Wij plannen eigenlijk altijd na de vergadering nog een informele borrel in de Skybar 747. Van daaruit heb je een fraai uitzicht over Haarlemmermeer en Schiphol’, aldus Ewout Wegman. Zakelijk borrelen kan ook in de Mondi Pianobar. En, mits het goed weer is, ook onder de vleugels van The Queen of the Sky, de gepensioneerde Boeing 747 die prominent in de hoteltuin is geparkeerd. Behalve de motoren is het toestel nog volledig intact. Het is voor zakelijke groepen eventueel mogelijk het toestel te bezoeken en van een gids uitleg te krijgen over zijn historie. 

Optimale bereikbaarheid

Opdrachtgever Ewout Wegman roemt samenvattend de locatie en daarbinnen vooral ook de samenwerking met de staf van Corendon Plaza, die hij als uitstekend kwalificeert. En ook van zijn gasten vernam hij na afloop van bijeenkomsten vrijwel zonder uitzondering positieve feedback. Veel complimenten gaan daarbij over de prima bereikbaarheid – in de kom van knooppunt Badhoevedorp, waar de A9 en A4 elkaar kruisen – en de ruime parkeerfaciliteiten. Rondom het hotel zijn 480 plekken beschikken, terwijl pal naast Plaza het grootste Super Charge Station van Tesla in de Benelux is geïnstalleerd; daar kunnen vele tientallen elektrische auto’s gelijktijdig aan de laadpaal aansluiten.

Tekst: Henny Beijer 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!