Back Back Nieuws

55 duizend ballonnen voor War Child

26 juli 2006
Voor het vijfde jaar vindt morgen (donderdag 27 juli) de Nationale Ballonnendag voor War Child plaats. Op 150 recreatiebedrijven in alle provincies van Nederland staat deze dag in het teken van de ballonnendag en worden vele activiteiten georganiseerd. Om exact 19.00 uur worden op alle parken tegelijk meer dan 55.000 ballonnen opgelaten. Deze oranje ballonnen worden voor één euro per stuk op de deelnemende campings, bungalowparken en attractieparken verkocht. War Child ambassadeur Marco Borsato zal op alle parken via grootbeeld de tienduizenden aanwezigen toespreken en met hen aftellen om de ballonnen op te laten.

Recreatiecentrum Ter Spegelt in Eersel (Camping van het jaar 2005) is dit jaar de hoofdlocatie van dit sympathieke evenement ten behoeve van hulp aan oorlogskinderen. Om de actie voor War Child te ondersteunen zullen op dit park de hele dag artiesten belangeloos optreden. Ook Lange Frans & Baas B zullen een optreden verzorgen en RTL-presentator John Williams neemt de presentatie voor zijn rekening.

Om 19.00 uur zullen alle artiesten samen met de naar verwachting 5.000 bezoekers de duizenden oranje ballonnen oplaten vanaf het park. Om te onderstrepen dat op dat moment in heel Nederland de ballonnen het luchtruim kiezen, zal direct na het oplaten van de ballonnen de symbolische waardecheque, met hierop het exacte aantal landelijk verkochte ballonnen, overhandigd worden aan Willemijn Verloop, directrice van War Child.

Dankzij hoofdsponsor Europeesche Verzekeringen, die wederom alle vaste kosten voor haar rekening neemt, is ook dit jaar de volledige opbrengst van dit evenement, dus iedere euro per verkochte ballon, bestemd voor War Child. Het definitieve eindbedrag wordt medio augustus bekendgemaakt. Dit bedrag wordt niet alleen bepaald door de ballonnenverkoop, want op veel deelnemende recreatiebedrijven worden deze zomer nog aanvullende activiteiten voor War Child georganiseerd. Mede hierdoor zal de totale opbrengst van de actie dit jaar circa 65.000 euro bedragen.


Net als vorig jaar zal getracht worden dit bedrag via NCDO-subsidie te verdubbelen. De opbrengst van de actie zal ten goede komen aan speciale sport en spel projecten in Afghanistan. Verleden jaar is de opbrengst van 120.000 euro volledig aangewend voor een project in Soedan. 4 Jaar Footzy Ballonnendag heeft inmiddels 310.000 euro voor War Child opgebracht! Een bedrag waarmee War Child al aan vele duizenden kinderen in ondermeer Sierra Leone, Tsjetsjenië en Soedan, psychosociale steun heeft kunnen bieden. Dankzij deze steun worden kinderen uit (voormalige) oorlogsgebieden geholpen om zich te ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen en wordt er geïnvesteerd in een vreedzame toekomst.


Deze speciale lustrumeditie zal in het teken staan van Sport & Spel. War Child maakt veel gebruik van sportieve en spelactiviteiten om kinderen te helpen met het verwerken van hun oorlogservaringen. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met, en uiting geven aan hun emoties. Ze leren weer hoe ze met elkaar moeten omgaan en hoe ze kunnen samenwerken. Hierdoor kunnen oorlogskinderen opgroeien tot evenwichtige volwassenen, die kunnen bijdragen aan de vreedzame toekomst van hun land. Omdat de recreatiebedrijven de mogelijkheid hebben om speciale Sport & Spel workshops te organiseren zullen kinderen en hun ouders dit jaar op veel locaties zelf kunnen beleven op welke manieren War Child kinderen helpt.


Foto: Rob Voss


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!