50e editie Verlichtingsweek Kinderdijk50e editie Verlichtingsweek Kinderdijk
Back Back Nieuws

50e editie Verlichtingsweek Kinderdijk

26 augustus 2022

Het aftellen begint! Over ruim een week start de 50e editie van de Verlichtingsweek in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Van vrijdag 2 tot en met zaterdag 10 september 2022 staan de Kinderdijkse molens elke avond in de spotlights (m.u.v. zondag 4 september).

Op een mistige en windstille zaterdagavond in oktober 1973 werden de molens in Kinderdijk voor het eerst verlicht. Wat begon met het verlichten van een paar molens, is in de loop der jaren uitgegroeid naar de Verlichtingsweek zoals we die nu kennen. Nu dat de vijftigste editie eraan komt, pakken we dan ook groots uit. Aan boord van de rondvaartboot kun je wegdromen in een Hollands sprookjeslandschap. Tijdens deze speciale editie varen onze rondvaartboten elke avond langs de verlichte molens. Ook het Kinderdijk-café en de Giftshop zijn deze avonden geopend voor wat lekkers en een leuke souvenir.

Programma

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september vinden de Deltaconcerten plaats in Kinderdijk. Het wordt een bijzondere muzikale beleving in de natuur met in de avonduren de verlichte molens op de achtergrond.

Op maandag 5 en dinsdag 6 september staat er ’s avonds een fotografiecursus gepland. Tijdens deze cursus neemt een professionele fotograaf de cursisten mee naar één van de molenerven.

Op woensdag 7 september schenkt de lokale bierbrouwerij De Kinderdijkse Kater een nieuw biertje op het terras van het Kinderdijk-café. Kom deze avond het biertje proeven dat zij speciaal gebrouwen hebben voor de vijftigste editie van de Verlichtingsweek.

Van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 september steelt de Blokkerse Wip de show. Niet alleen wordt de molen op deze avonden in een andere kleur verlicht, ook zetten we de super smoker aan. Bovendien kun je naast de molen luisteren naar de verhalen van de molenaar onder het genot van een hapje en een drankje.

Als afsluiter vindt op zaterdag 10 september van 10.00 tot 17.00 uur de Molenmarkt plaats in het Werelderfgoed. Op de markt staan diverse kramen met lokale en uiteenlopende producten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!