Back Back Nieuws

5.000 gamers in het World Forum bij Anime 2013

01 juni 2013
Anime 2013 is gisteren in het World Forum in Den Haag gestart. Hier worden ca. 5.000 gamers voor verwacht. Het is de 15e editie van het jaarlijkse festival van Stichting J-POP. Anime 2013 is een festival gericht op liefhebbers van moderne Japanse cultuur zoals games, animaties, film, strips, manga en cosplay (kostuum maken).

Doelstelling bereikt
Met dit verwachte aantal deelnemers bereikt het festival haar doel om op deze nieuwe locatie meer bezoekers te trekken als voorgaande jaren en hoopt hiermee door te groeien naar een festival voor populaire Japanse cultuur van vergelijkbare omvang als landen zoals Duitsland, Italië, Spanje, Engeland en België.

Aantrekkingskracht op buitenlandse deelnemers

De bezoekers zijn van alle leeftijden, maar 80% van de bezoekers is tussen de 13 en 30 jaar. De bezoekers komen uit heel Nederland. Afgelopen jaren kwam ca. 4% van de bezoekers uit het buitenland. Maar met de verplaatsing van het festival naar de stad Den Haag, verwacht men een grotere aantrekkingskracht op deelnemers uit het buitenland.

To udder words
Anime 2013 is een veelzijdig, kleurrijk, multimediaal festival dat niemand met enige interesse in Japanse populaire cultuur mag missen. Het festival gaat drie dagen lang non-stop door, met dit jaar als thema “To Udder Worlds”.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!