Back Back Nieuws

50 jaar 3FM aanleiding voor eerste radiotentoonstelling in Beeld en Geluid

10 juli 2015
Your Serious Radio is de titel van de nieuwe tentoonstelling van Beeld en Geluid die op 2 oktober de deuren opent. Bezoekers pluggen hier letterlijk met een koptelefoon in op de jaren waarin zíj naar 3FM luisterden. In deze tijdelijke tentoonstelling legt Beeld en Geluid voor het eerst het accent op radio, een medium dat een groot deel van het audiovisuele archief vormt. Aanleiding voor de nieuwe tentoonstelling is het 50-jarig bestaan van 3FM op 11 oktober dit jaar.

Soundtrack van je puberteid
In de tentoonstelling Your Serious Radio neemt Beeld en Geluid bezoekers mee langs de soundtrack van hun puberteit. 3FM is de afgelopen vijftig jaar voor meerdere generaties een vaste waarde. Door het luisteren naar radio ontdek je je muzieksmaak, begrijp je wat 'gaaf' is, weet je waar je bij wilt horen en kun je je afzetten tegen je ouders. De radio was en is daarbij de verbindende factor en helpt bij het ontwikkelen van de eigen identiteit van inmiddels meerdere generaties. Populaire radioprogramma's en hun jingles, de muziek met de verhalen en stemmen van de DJ’s vormen daarmee de soundtrack van onze puberteit.

Hoogtepunten
In Your Serious Radio gaan bezoekers vanaf 2 oktober op basis van 'profiling' terug naar hún puberteit, de tienerkamer, de muziek, de feestjes, de brommer, de radioprogramma’s en de stemmen van toen. Alle hoogtepunten uit 50 jaar 3FM zijn terug te luisteren en bovendien gaan bezoekers zelf aan de slag. Ook kinderen hoeven niet stil te zitten. Zij ontdekken 3FM met speciaal voor hen ontwikkelde activiteiten Stoorzenders (6-12 jaar) en Radio Actief (4-6 jaar).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!