5 voordelen van het uitbesteden van de organisatie van je event5 voordelen van het uitbesteden van de organisatie van je event
Back Back Nieuws

5 voordelen van het uitbesteden van de organisatie van je event

01 mei 2019

Natuurlijk kun je de jaarlijkse personeelsborrel prima zelf organiseren. Samen met je collega's kom je bovendien vast ook wel een heel eind met het organiseren van andere evenementen. Maar staat er een groot evenement op de planning? Kun je wel wat extra creativiteit gebruiken of ontbreekt het je aan tijd? Dan kan het een groot voordeel zijn om de hulp van een professional in te roepen. Convention Bureau Gelderland zet de 5 grootste voordelen voor je op een rij. 

1. Ervaring

Iedereen die wel eens een bijeenkomst heeft georganiseerd zal beamen dat er veel komt kijken bij de organisatie. Een evenementenbureau of eventplanner weet hoe belangrijk het is dat alle losse elementen op elkaar aansluiten en zorgt voor een soepel verloop. Niet alleen in de aanloop van het evenement maar ook op de dag zelf. Het voordeel? Jij kunt je richten op de aanwezigen!

2. Inspiratie

Wil je net even wat anders dan anders? Een goede eventplanner is op de hoogte van de laatste trends. Zo zet je een kwalitatief hoogstaand evenement neer dat helemaal past bij deze tijd. Ze kennen de meest bijzondere locaties. Bovendien hebben ze ongetwijfeld een paar creatieve ideeën waar je zelf nooit op was gekomen. Doordat ze dagelijks bezig zijn met het organiseren van evenementen, weten ze als de beste hoe je een evenement impact geeft!

3. Tijd versus kosten

Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan het inhuren van een externe partij. Het inzetten van eigen medewerkers kost echter ook geld: zij hebben minder tijd om zich op hun dagelijkse taken te richten. Een evenementenbureau gaat dankzij hun ervaring en netwerk efficiënt (en daarmee kosten- en tijdbesparend) te werk. Door een kostenraming vooraf kom je niet voor verrassingen te staan.

4. Netwerk

Wat is de best passende locatie voor jouw event? Wie is de beste cateringpartner? Wie huur je in als spreker? Het is helemaal niet gek als je tijdens het organiseren van een event door de bomen het bos niet meer ziet. Een ervaren eventpartner heeft een uitgebreid netwerk met de beste partners. Zij kennen de juiste partijen voor de beste prijs en nemen je op deze manier een hoop werk uit handen.

5. Objectieve kijk

Niemand kent je bedrijf zo goed als jijzelf en je collega's of medewerkers. Dit betekent echter ook dat je niet objectief bent. Een externe evenementenorganisator kan als sparringpartner dienen, maar je ook weer eens wijzen op je sterke en onderscheidende punten. Deze kunnen een belangrijke rol spelen in het programma tijdens je event.
Convention Bureau Gelderland treedt graag op als sparringpartner en heeft een breed netwerk van partnerlocaties om jouw event in Gelderland onvergetelijk te maken.

Fotocredits > Jurjen Drenth / Convention Bureau Gelderland

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!