Back Back Nieuws

5 onmisbare elementen voor een congres

12 augustus 2014
Organiseer je een congres rondom een bepaald thema? Dan wil je je natuurlijk voornamelijk bezig houden met de inhoud, de sprekers en de gasten. Vergeet echter niet het belang van de inrichting en uitstraling van het congres. Hoe zorg je ervoor dat het congres een doorslaand succes wordt? Partyrent.com heeft tips opgesteld met 5 onmisbare elementen voor een congres.

Ontvangst & logistiek
Maak de ontvangst voor je gasten zo eenvoudig mogelijk. Ontvang ze aan de ontvangstbalie, waar ze direct hun keycord ontvangen en zorg daarna voor een garderobe, waar men de jas kwijt kan. Hiermee voorkom je dat gasten hun uitnodiging in hun jaszak laten zitten en bij het aanmelden terug moeten lopen.

Business Lounge
Zorg voor een (business)ruimte waar niet alleen Wifi aanwezig is, maar ook bijvoorbeeld een loungehoek. Op deze manier hebben de bezoekers de mogelijkheid om op hun gemak hun mail of Social Media te checken. Ook biedt het hen een ruimte voor een goed gesprek en de mogelijkheid tot netwerken.

Stoelen in een congresopstelling
Zorg ervoor dat je gasten tijdens de presentaties ontspannen kunnen zitten. Je kunt diverse stijlvolle en toch comfortabele congresstoelen huren, die je dankzij koppelstukken eenvoudig in  congresopstelling kunt plaatsen.

Sprekers in de spotlight
Niets zo vervelend als een spreker die moeilijk te verstaan of te zien is, zorg daarom voor de juiste audiovisuele ondersteuning. Kies het juiste podium, zorg ervoor dat de spreker verstaanbaar is en ondersteun de presentaties door interactieve schermen.

Netwerken werkt
Houd in je programma ruimte over zodat de gasten kunnen netwerken. Efficiënt netwerken faciliteer je bijvoorbeeld door het organiseren van een borrel na de lezingen. Plaats statafels, zodat mensen zich eenvoudig onder de deelnemers mengen. Een buffet zorgt er daarnaast voor dat mensen ook gedwongen worden om zich te verplaatsen, op die manier komen ze met andere bezoekers in contact.

Bron: Partyrent.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!