46e Wereldhavendagen in september in Rotterdam  46e Wereldhavendagen in september in Rotterdam
Back Back Nieuws

46e Wereldhavendagen in september in Rotterdam

13 maart 2023

In de Van Ghentkazerne in Rotterdam vond vorige week de aftrap van de Wereldhavendagen plaats. De 46e editie van het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland vindt plaats op 1, 2 en 3 september 2023 in Rotterdam. Via talloze kadeactiviteiten, shows op het water en excursies ontdekken bezoekers de veelzijdigheid, innovaties en carrièremogelijkheden van de Rotterdamse haven.  
 

De Stichting Wereldhavendagen ziet in toenemende mate de rol die het evenement speelt bij voorlichting over de carrièremogelijkheden van de haven. De komende jaren zijn er duizenden nieuwe mensen nodig om de vacatures te vullen die gepaard gaan met de energietransitie en digitalisering van de haven. 

Career event MATCH

De organisatie zet aankomende editie daarom nog steviger in op de arbeidsmarkt en carrière, zei Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen, tijdens de aftrap in de Van Ghentkazerne: ‘We pakken op 1 september nog groter uit met ons career event MATCH. We zijn een samenwerking aangegaan met ‘werkeninderotterdamsehaven.nl’, een nieuw initiatief van Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en het bedrijfsleven, dat naadloos aansluit op MATCH. Ook gaan de studenten van Hogeschool InHolland dit jaar weer radio-uitzendingen maken en voegen we nog meer activiteiten toe die gericht zijn op jongeren. Maar ook zij-instromers die interesse hebben in een carrière in de haven vergeten we niet.’ 

Nieuwe en vertrouwde gezichten

De Stichting Wereldhavendagen stelde in de Van Ghentkazerne de nieuwe team- en bestuursleden voor die de organisatie zijn komen versterken. Zo is er in Niels Woudstra een nieuwe bestuursvoorzitter gevonden. Woudstra is werkzaam geweest bij de Koninklijke Marine, net als zijn voorganger Bert Aben, die na negen jaar als voorzitter afscheid nam van de Stichting. 

Talloze activiteiten

Daarnaast is er tijdens de Wereldhavendagen 2023 uiteraard voor jong en oud traditiegetrouw weer veel te beleven, met talloze activiteiten op de kades rondom de Erasmusbrug, spectaculaire shows op het water en excursies die een kijk achter de schermen van de bedrijven in het havengebied bieden. De organisatie werkt momenteel hard aan de invulling van een programma vol verrassende, nieuwe én vertrouwde onderdelen. Later dit voorjaar wordt meer bekendgemaakt over het volledige programma en de kaartverkoop voor de excursies van de Wereldhavendagen 2023.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!