40e hotel exposeert kunst via BooART40e hotel exposeert kunst via BooART
Back Back Nieuws

40e hotel exposeert kunst via BooART

22 maart 2019

Bemiddeling tussen hoteliers en kunstenaars blijkt een groot succes. De kunstwerken van honderden nationale én internationale kunstenaars worden via BooART inmiddels in 40 hotels tentoongesteld. Deze hotels zijn verspreid over België, Nederland en Luxemburg. Novotel Amsterdam Schiphol Airport is het 40e hotel dat zich bij dit initiatief aansluit. In het hotel gelegen naast Station Hoofddorp prijken op dit moment bijzondere kunstwerken behorend bij het thema Holland: met een link naar het Rijksmuseum, een knipoog naar Amsterdam en artistieke reisfoto's.

Elk half jaar vernieuwd

Het concept van kunstbemiddeling blijkt enorm populair onder hoteleigenaren en General Managers. Paul de Graaf, medeoprichter van BooART: "Als tussenpersoon zijn wij in staat om kruisbestuiving te realiseren tussen de kunstenaars en hotels. De constructie verzekert kunstenaars ervan dat hun werken door anderen worden gezien. Zo komen er in zes maanden tijd gemiddeld 50.000 tot 100.000 mensen langs. Die bezoekers kunnen de werken ook aanschaffen bij de receptie van het hotel. Aan de andere kant is de constructie voor hoteliers en/of General Managers de perfecte manier om hun bezoekers elk half jaar weer iets nieuws te kunnen laten zien. Zo blijven zij verrassen."

Prominente plek voor eigen versie Nachtwacht

De kunstwerken in het Novotel zijn strategisch gesitueerd bij elke liftlanding, bij de conferentiezalen en in de meeting ruimtes. Een van de kunstwerken, de eigen versie van de Nachtwacht door Natacha Hulsebosch, heeft een nog prominentere plek toegewezen gekregen. Floris Licht, General Manager bij Novotel Amsterdam Schiphol Airport: 'De mensen die ons hotel goed kennen, weten dat wij veel refereren aan het Rijksmuseum. Zo hangen er door het hele hotel uitvergrote delen van schilderijen uit het Rijksmuseum. Het kinderhuisje is bijvoorbeeld bekleed met een stuk uit het museum en ook bij de vergaderzalen zijn schilderijen groot afgebeeld in de foyers. Deze eigen versie van de Nachtwacht past dus perfect bij de sfeer die wij willen uitstralen. Om die reden hebben wij ervoor gekozen dit kunstwerk tentoon te stellen in de lobby van ons hotel.'

Naast het werk van Natacha Hulsebosch, zijn ook de werken van Chiel van Zelst (knipoog naar Amsterdam) en Gerda Kreeft (artistieke reisfoto's) tot halverwege augustus in het Novotel te bewonderen. Daarna worden de kunstwerken vervangen voor die van andere kunstenaars.

Op de foto > Eigen versie Nachtwacht door Natacha Hulsebosch

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!