3e editie Black Heritage Festival 3e editie Black Heritage Festival
Back Back Nieuws

3e editie Black Heritage Festival

25 mei 2023

Met trots presenteert Untold als aanloop naar Keti Koti de 3e editie van het Black Heritage Festival (BHF) in de hele maand juni 2023. Een festival waar kunst, cultuur, geschiedenis en erfgoed samenkomen middels diverse activiteiten in Almere, Amsterdam, Berg en Dal, en Rotterdam. Het programma met het thema Black Culture bestaat uit theatervoorstellingen, lezingen, workshops, talkshows masterclasses waarbij kennis over Afrikaanse culturen wordt gedeeld met jong en oud. Makers en publiek komen bij elkaar voor inspiratie en kennisuitwisseling over de geschiedenis, heden en toekomst van Afrikaans immaterieel erfgoed.

Nieuw: Theatervoorstelling Kormantse

In het kader van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden produceert Untold speciaal voor het festival de voorstelling ‘Kormantse’ in coproductie met Black Harmony. De voorstelling begint in het Kormantse gebied in het huidige Ghana. Tijdens de Trans-Atlantische slavernij ging men hier in verzet met onder andere strategie en spirituele kracht vanuit dit gebied. Vandaag de dag kent men binnen de Afro-Surinaamse Winti de entiteit Kromanti. Waar komt deze entiteit vandaan en hoe is het tijdens het verzet in het Caribisch gebied ingezet? Tijdens Kormantse zal het publiek erachter komen wat we weten over de Kromanti Winti door middel van Afrikaanse zang- en danstradities en gewoontes van Afrikaans Surinaamse diaspora.

Afrodance choreograaf uit Ivoorkust en gasten van eigen bodem

Op uitnodiging van Untold is Ngoyi Milandou Rhodes te gast vanuit Ivoorkust. Rhodes heeft vele prijzen gewonnen als danser en choreograaf. Zo was hij in 2022 prijswinnaar van Primud. Dit is de grootste urban award van Ivoorkust die jaarlijks wordt uitgereikt in de stad Abidjan. Het is voor jongeren mogelijk om zich in te schrijven voor de dansworkshops die hij geeft in het Bijlmer Parktheater en Theater Zuidplein.

Samenwerkingspartners

Het Black Heritage Festival is mede mogelijk gemaakt door o.a. het Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Zuidoost), het Mondriaan Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds. De samenwerkingspartners zijn o.a. het Bijlmer Parktheater, Afrika Museum, Nationaal Museum van Wereldculturen, New Metropolis Zuidoost, Imagine IC, Theater Zuidplein, Kunstlinie, Bibliotheek Rotterdam, Black Harmony en Stichting Eternity Percussion.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!