Per 2 juli kunnen haringliefhebbers terecht bij het Garden Terrace of Half Moon Lounge in Hilton Amsterdam voor een speciaal haringmenu met heerlijk zomerse gerechtjes waarin de gezonde vis is verwerkt. Het wordt deze zomer nét iets lekkerder als je neerploft op een van de comfortabele stoelen of banken van dit pareltje in Zuid en bijvoorbeeld de Haring & Chips met tartaarsaus bestelt, of de klassieke versie van haring op roggebrood met ui en augurken. De gerechten zijn ook te combineren met de reguliere menukaart; lekker om te mixen en matchen dus.
Van intiem naar fomo
In 1992 organiseerde Hilton Amsterdam het allereerste Hilton Haring Feest, toen nog Hilton Haringparty. Wat ooit begon als netwerkbijeenkomst voor vaste gasten en zakenpartners, bedoeld om relaties aan te halen, is na dertig edities uitgegroeid tot een vaste prik op de Amsterdamse zomeragenda. Nog steeds om goede relaties te vieren en te laten zien wat Hilton Amsterdam in huis heeft, alleen is het gezelschap iet wat uitgedijd anno 2025. Op het Garden Terrace, met uitzicht op het water, werd het jubileum dit jaar extra feestelijk gevierd. Hoogtepunt van de avond waren de dansers die van de gevel van het 63-jarige hotel dansten, ter ere van dit iconische Amsterdamse monument en zijn diepe verbondenheid met de stad.
Hollandse Nieuwe van Jan van As
Haring past anno 2025 nog altijd bij de filosofie van Hilton Amsterdam – mede dankzij de jarenlange samenwerking met visleverancier Jan van As. Het visje wordt op traditionele, duurzame wijze gevangen en verwerkt, in lijn met de ambities die Hilton stelt op het gebied van duurzaamheid. Jan van As levert sinds 1949 topkwaliteit vis, schaal- en schelpdieren aan horeca en detailhandel, en zet zich met het Vis&Seizoen-programma actief in voor behoud van de visstand. Een gedeelde waardering voor kwaliteit en toekomstbestendigheid maakt de samenwerking nog altijd vanzelfsprekend.
30 x een vaatje haring op het podium
Dertig keer Hilton Haring Feest betekent ook dertig keer een originele presentatie van het eerste vaatje. In eerdere edities werd dat onder meer gebracht door een parachutist, moest het uit ijs gehakt worden, bracht Olympisch zwemmer Maarten van der Weijden het aan wal en zong een operazangeres op het water. En ook dit jaar bewees Hilton dat traditie en creativiteit heel goed samengaan.