Back Back Nieuws

30-jarige Bataviawerf viert heel oktober feest

06 oktober 2015
De jubileummaand van de Bataviawerf is afgelopen weekend groots van start gegaan met een scholendag en reünie en een drukbezochte publieksdag. 

Ruim 300 Lelystadse basisschoolleerlingen werden afgelopen vrijdag getrakteerd op een theatertour op de Bataviawerf. De voorstellingen, voor zowel kinderen als hun begeleiders, zijn geproduceerd door OnStage, het werk-leerbedrijf van de opleiding Kunst & Cultuur van het MBO college Almere. Op 8, 9 en 16 oktober staan er ook nog scholendagen gepland. De reünie op zaterdag 3 oktober is bezocht door meer dan 300 (oud-)medewerkers, vrijwilligers en deelnemers, waaronder de familie Vos. 'In een fantastische sfeer is terug gekeken op 30 jaar Bataviawerf en genoten van herinneringen, goede gesprekken, beelden en toespraken', vertelt de organisatie. 

Kiellegging
De daadwerkelijke verjaardag van de Bataviawerf, zondag 4 oktober, is groots gevierd met het publiek. Meer dan 2300 bezoekers wisten de Bataviawerf die dag te vinden en konden genieten van de volop in bedrijf zijnde scheepswerf, het mooie weer en van de vele extra demonstraties en activiteiten. Een hoogtepunt van de dag was de officiële kiellegging van het nieuwe scheepsbouwproject op de werf; de reconstructie van een zestiende eeuws waterschip. Dit is een project van Stichting Batavialand, waar de Bataviawerf in 2016 in op zal gaan, waar de komende jaren op het werfterrein aan gebouwd gaat worden.

Oktober feestmaand
Ook de rest van de maand oktober staat in het teken van het 30-jarig jubileum. In de herfstvakantie van 17 oktober tot en met 1 november wordt nog eens flink uitgepakt door de Bataviawerf met dagelijks activiteiten en extra’s. Zo is dan de theatervoorstelling van OnStage ook te beleven voor bezoekers, is er een speciale muzikale voorstelling over Michiel de Ruyter en zijn er spellen en workshops voor jong en oud. Voor een complete activiteitenkalender, kijk op bataviawerf.nl

Vaker de werf bezoeken en het scheepsbouwproject en de doelstellingen van de Bataviawerf ondersteunen? Word dan ‘Vriend van de Bataviawerf’ en profiteer van een speciaal aanbod door in oktober vriend te worden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!