3 redenen waarom livestreamen je dag compleet maakt3 redenen waarom livestreamen je dag compleet maakt
Back Back Nieuws

3 redenen waarom livestreamen je dag compleet maakt

31 maart 2021

Helemaal in deze tijd is het wel zo fijn als je een mooi evenement kunt delen met de rest van de wereld door live te streamen. Maar dan wil je natuurlijk ook dat het er allemaal een beetje professioneel uitziet. Dan kun je niet volstaan met een smartphone op een statief die vanaf een vast punt filmt en streamt. Nee, als je een concert, beurs, training, vergadering of wedstrijd een beetje fatsoenlijk wilt streamen moet je met een paar dingen rekening houden. Maar waarom zou je eigenlijk livestreamen? In een zaal kunnen maar een beperkt aantal mensen, helemaal nu. Met een livestream kun je iedereen die er niet fysiek bij kan zijn toch mee laten genieten van je event. Maar andersom werkt het ook. Misschien heb je een hele interessante spreker kunnen strikken die aan de andere kant van de wereld zit. In dat geval kun je hem of haar toch live deel uit laten maken van het event. Sterker nog, de bewuste spreker en het aanwezige publiek hebben interactie met elkaar alsof ze in dezelfde ruimte zitten. Een youtube livestream is altijd beter. Uit recent onderzoek is gebleken dat mensen tot wel drie keer langer kijken naar een livestream dan naar een opgenomen video. Maar hoe zorg je ervoor dat je livestream helder en professioneel overkomt? En dat het je publiek op afstand aanspreekt? In dit artikel geven we je 3 redenen waarom livestreamen je dag compleet maakt. 

1. De kracht op social media

Je bereikt meer mensen met een livestream op Instagram, Twitter, Facebook of Youtube. Dat komt mede door het feit dat je volgers een notificatie ontvangen als je live gaat streamen op je kanaal. Ze volgen je niet voor niks, dus je publiek is ook bovengemiddeld geïnteresseerd in de inhoud van je livestream. Het is ook gebleken dat livestreams tot wel 10 keer meer likes krijgt dan opgenomen video’s. 

2. Livestreamen is geen rocket science

Met een paar hulpmiddelen en verschillende camerastandpunten kun je al snel heel fatsoenlijke livestreamen. Daarnaast zijn er hele handige software programma's beschikbaar waarmee je bijvoorbeeld je livestream kunt branden met je eigen logo. Maar je kunt bijvoorbeeld ook je scherm delen tijdens de stream, om een webinar tegelijkertijd aan meerdere cursisten te geven bijvoorbeeld. 

3. Begin, midden en einde

Zie een livestream als een willekeurig (online) televisieprogramma. Zorg dat je begint met een welkomstwoord en aankondiging van de content die straks live te zien is. Ook tijdens de uitzending (het midden) is het belangrijk om de aandacht van de kijk vast te houden. Ga op een andere plek staan om de dynamiek in de stream te houden. Ten slotte is het klaar. Sluit de livestream af met een dankwoord aan de kijkers en kondig bijvoorbeeld de volgende stream aan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!