Back Back Nieuws

28e editie Int. Artiesten- en Evenementenbeurs ter inspiratie voor brede bezoekersdoelgroep

31 december 2015
Veel nieuwe exposanten sieren de beursvloer op 10 en 11 januari tijdens de 28e editie van de Int. Artiesten- en Evenementenbeurs (AEB) in Beursgebouw Eindhoven. De AEB staat ook dit jaar garant voor heel veel vernieuwende en verrassende acts. Organisatoren van zowel grote als kleine evenementen en met grote en kleine budgetten kunnen zich volop laten inspireren door de ruim 120 stands.

Nieuwe indeling beursvloer
De AEB luistert naar de bezoekers en heeft daarom de beursvloer gesegmenteerd om een wat duidelijker aanbod naar het publiek toe te creëren. Het rechtergedeelte is helemaal gericht op het all-round entertainment, het middengedeelte op verhuur en het linkergedeelte van de beursvloer op straattheater, straatartiesten en podiumpresentaties.

Organisatoren in de ruimste zin van het woord
De AEB richt zich op een brede bezoekersdoelgroep, maar wie is nu precies de ‘organisator’? Naast de eventorganisatoren, festivalorganisatoren, bemiddelaars, theaterbureaus en artiestenbureaus zijn dit ook de stichtingen en verenigingen die zich bijvoorbeeld bezig houden met de organisatie en programmering rondom braderieën, jaarmarkten en in winkelcentra, maar ook sportieve evenementen en festivals. Ook is er veel aanbod op het gebied van educatieve entertainment programma’s die speciaal ontwikkeld zijn voor de zorg en het onderwijs.

Highlights
Op de website van de beurs vind je de beurscatalogus en niet te vergeten het podiumprogramma. Een aantal exposanten die je volgens de organisatie niet mag missen op een rijtje; 
» ComedyTeam: De allerleukste en grappigste cabaret- en comedy shows. Ze hebben de meest hilarische stand-up comedy shows die je kunt inhuren voor je evenement of theater.

» SchitterendBlik: Verhuur van geluid, DJ’s en vette booths. Voorbeelden hiervan zijn de Fiat500 met 50.000 en de Vespa scooter met 15.000 spiegeltjes.

» Flames of Water: een prachtige spel van water en vuur. 

» Blind Ball is een nieuwe activiteit en exclusief te huur bij Crazy Air. Heb je wel eens voetbal gespeeld waar je niet moe van wordt? Dit is je kans!

Naast de verschillende acts zijn er ook veel stands gericht op evenement gerelateerde zaken. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf BookingApp, ultieme ticketsoftware geschikt voor elk evenement en branche. Een ander voorbeeld is Bureau AtMost gespecialiseerd in online strategie, content marketing, mobile marketing en social media marketing. Patrick Petersen van Bureau AtMost geeft op maandag 11 januari een lezing over ‘Succesvolle digitale Engaging Content voor non profit, events en artiesten'. Hij geeft tijdens zijn lezing twee eigen boeken weg. Voor iedereen gratis toegankelijk, vooraf aanmelden is niet nodig.

Fotomomenten
Fototainer verzorgt studio's en typetjes voor ieder evenement. Het bedrijf Feestbooth heeft een mobiele fotostudio. De medewerkers van de Fotokist van Take 2 Media zijn uniek in het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van mediaproducten.

De beurs is op 10 en 11 januari geopend van 11.00 – 18.00 uur en is gratis toegankelijk voor de vakbezoeker. Registreren kan via aeb.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!