26 Juni: Symposium over de ontwikkelingen in de attractiebranche 26 Juni: Symposium over de ontwikkelingen in de attractiebranche
Back Back Nieuws

26 Juni: Symposium over de ontwikkelingen in de attractiebranche

28 mei 2019

Breda University of Applied Sciences viert het vijfjarig bestaan van de eerste internationale opleidingsvariant Attractions & Theme Parks Management (ATPM), met een symposium over ontwikkelingen in de attractiebranche. Op woensdag 26 juni zullen diverse sprekers hun visie geven op het creëren van betekenisvolle belevingen in attracties en attractieparken.

Sprekers zijn Dr. Carissa Baker (UCF's Rosen College of Hospitality Management, Orlando), Wim Strijbosch (PHD-candidate BUas), Olaf Vugts (Creatief Directeur Efteling) en diverse BUas alumni die inmiddels werkzaam zijn in de wereld van attractieparken, waterparken en dierentuinen.

Symposium: To Infinity & Beyond

De titel van het symposium is 'To Infinity & Beyond' en geeft het ambitieniveau van de ATPM-opleidingsvariant weer. Coördinator Bart Stadhouders hierover: 'Inmiddels hebben we een goede naam in de markt van attractieparken. We werken intensief samen met grote merken. Ieder project is een real life case die we samen met een park of attractie ontwikken. Bovendien zijn onze alumni in de brede sector aan de slag, zowel nationaal als internationaal. We zien een gezonde toekomst voor onze opleidingsvariant en de afgestudeerden.' Op 26 juni komen ook alumni terug naar BUas. Er is inmiddels een grote community ontstaan van docenten, partners uit het werkveld, studenten en alumni. De ambitie voor de komende 5 jaar is om het programma door te ontwikkelen en samen met de partners te zorgen voor een goede doorstroom voor studenten naar het werkveld.

Een podium voor jong talent

Op het symposium wordt het podium gegeven aan diverse jonge talenten uit de attractieparken-industrie. Dr. Carissa Baker van Rosen College uit Orlando vertelt over toekomstige ontwikkelingen in de attractieparken branche en de rol van jong talent in de branche. PhD student (en oud-alumnus) Wim Strijbosch gaat in op The Neuroscience of Themed Entertainment. Olaf Vugts zal namens de Efteling onder andere ingaan op de samenwerking tussen onderwijs en industrie in het kader van tien jaar Efteling Academy. De middag eindigt met een panel bestaande uit oud-studenten die allemaal in de branche van attracties, dierentuinen en waterparken werken. Onder leiding van Reinoud van Assendelft de Coningh vertellen zij over hun jonge carrière en hun visie op de toekomst van de branche.

Unieke opleiding tot manager van Attractieparken

ATPM is een vervolg op de eerdere specialisatie Theme Park Manangement. In de ATPM opleidingsvariant worden studenten opgeleid voor managementfuncties in de internationale dagattractiemarkt. Deze Engelstalige opleidingsvariant is uniek in Europa en speciaal ontwikkeld naar aanleiding van de groeiende vraag vanuit de wereldwijde attractiebranche naar hoogopgeleide en commerciële managers. Van deze toekomstige managers wordt verwacht dat zij op zowel strategisch als operationeel niveau betekenisvolle belevingen kunnen creëren en exploiteren. BUas werkt binnen deze opleidingsvariant samen met IAAPA, de wereldwijde branchevereniging van attracties, IAAPA Foundation en met een aantal aansprekende marktpartijen zoals de Efteling, Europa-park en Walt Disney World Resort Orlando.

Groeiende markt heeft specifieke behoefte

'De internationale markt van dagattracties groeit enorm. De afgelopen jaren was er een gemiddelde groei van tussen de vier en vijf procent per jaar,' aldus Goof Lukken, één van de docenten die betrokken is bij de ontwikkeling van de nieuwe opleiding. 'Veel van deze attracties en dierentuinen zijn inmiddels bezig met verblijfsrecreatie of andere vormen van vrijetijdsbelevingen. Het worden steeds vaker meerdaagse resortbestemmingen. Het is een serieuze business geworden, die ook steeds vaker om specialistische managers met een brede scope vraagt. Deze nieuwe managers moeten in staat zijn een betekenisvolle beleving te kunnen creëren en exploiteren. Ook aspecten als hospitality, storytelling, ethiek en productiviteit worden steeds belangrijker.'

Bezoek aan het symposium is gratis. Bezoekers moeten zich wel registreren. Mensen die meer informatie willen kunnen een email sturen aan atpm@buas.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!