25e editie van ADE biedt perspectief25e editie van ADE biedt perspectief
Back Back Nieuws

25e editie van ADE biedt perspectief

26 maart 2021

Amsterdam Dance Event (ADE) kondigde donderdag haar 25ste editie aan. Directeuren Jan Willem van de Ven en Meindert Kennis kijken vol vertrouwen vooruit en willen met de aankondiging perspectief bieden voor de elektronische muzieksector en zijn fans.

‘Een motor binnen de industrie’

Vorig jaar vond het evenement digitaal plaats door corona. Na een half jaar tegenslagen voor de dance-industrie werden de laatste feesten van ADE afgelast. Dit jaar verwacht de organisatie een fysieke editie te kunnen houden van 13 tot en met 17 oktober. Van de Ven: ‘ADE is een motor binnen de industrie. Er zijn duizenden mensen voor aan het werk en die hopen we hier perspectief mee te bieden. Die functie hebben we als platform en dat maakt het belangrijk.’

Veel belangstelling

Van de Ven en Kennis zeggen dat er onder organisatoren veel belangstelling is om feesten te organiseren tijdens ADE, zoals Audio Obscura, Awakenings, het Concertgebouw, DGTL, Dockyard en Elrow. Of het garantiefonds van de overheid ingezet kan worden voor de shows, onderzoekt de organisatie nog. Kennis: ‘De brief van staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken hebben we gelezen en daar kijken we naar. Maar de intentie van de overheid stemt ons positief.’

Rapport

Dat de sector een opkikker kan gebruiken bleek vorig jaar al uit een rapport dat ADE met Buma Cultuur maakte. In het rapport stond dat de Nederlandse elektronische muziekindustrie in acuut gevaar is.

Volgende maand begint ADE daarom al met een nieuw gratis discussieplatform waar iedereen zich voor kan aanmelden. Kennis: ‘Vanaf april willen we professionals mee gaan nemen en samen kijken naar de heropening van de sector. We gaan live vanuit Felix Meritis een programma streamen waarin gasten praten over de stand van zaken.’ Van den Ven meldt: ‘Zo kan het hele systeem van elkaar leren. Iedereen kan dan wijzer van elkaar worden en delen waar ze nu bij de organisatie van een evenement tegen aanlopen.’ Bang dat ADE niet kan doorgaan in oktober zijn de directeuren niet.

Bron: Het Parool

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!