Back Back Nieuws

25-jarig bestaan Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven

01 november 2007
Het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven (HOME) bestaat 25 jaar. Dit jubileum wordt groots gevierd met verschillende extra activiteiten.

Met het evenement ‘Van Kelt tot Musketier’ opende HOME dit speciale jaar, waarna nog vijf andere grote evenementen plaats vonden. Het evenementenseizoen werd spectaculair afgesloten met ‘Kermis in de middeleeuwen’, dat 30 september jl. plaatsvond. Gedurende de afgelopen maanden werd er iedere maand een vrijwilliger van het HOME in het zonnetje gezet, middels een artikel waarin duidelijk werd waarom men juist voor deze plek heeft gekozen om vrijwilligerswerk te verrichten.

Om het jubileumjaar verder te vieren werd voor alle (oud) medewerkers en vrijwilligers een grote reünie georganiseerd, die op zaterdag 27 oktober jl. plaatsvond. Het was een groot succes en zo’n 130 medewerkers en vrijwilligers waren aanwezig. Op donderdag 15 november is er nog een jubileumfeest voor genodigden in het museum.

In 1982 is Anneke Boonstra begonnen met de oprichting van de stichting prehistorisch huis Eindhoven, met de bedoeling experimenteel één huis te bouwen en dat educatief te gaan gebruiken. Dit is echter uitgegroeid tot een prehistorisch dorp dat in 1995 klaar was. Dit heeft Anneke bereikt met hulp van vele vrijwilligers. In 2002 vond de opening van een nieuw gedeelte plaats, het middeleeuwse stadje Endehoven. Sindsdien heeft het museum de huidige naam Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven en is het twee hectare groot.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!