24e editie Film by the Sea sluit af met Three Thousand Years of Longing 24e editie Film by the Sea sluit af met Three Thousand Years of Longing
Back Back Nieuws

24e editie Film by the Sea sluit af met Three Thousand Years of Longing

03 augustus 2022

International Film Festival Film by the Sea sluit zijn 24e editie af met Three Thousand Years of Longing, een film die opmerkelijke overeenkomsten vertoont met de openingsfilm van dit jaar, Good Luck to You, Leo Grande. De 24e editie van Film by the Sea vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 18 september 2022 in Vlissingen waar een breed publiek kan genieten van ruim 100 films uit alle hoeken van de wereld, met satellietprogramma’s door heel Zeeland.

Hedendaags sprookje

Regisseur George Miller heeft met Three Thousand Years of Longing één van de opmerkelijkste films van het jaar afgeleverd. Enerzijds een ‘kammerspiel’ met twee personages in een hotelkamer, anderzijds een episch fantasyspektakel, maar vooral een film over een vrouw die op zoek is naar liefde. ThreeThousand Years of Longing ging in première op 20 mei 2022 op het filmfestival van Cannes (buiten competitie). De film beleeft z’n Nederlandse premiere op Film by the Sea. Het is nog niet bekend wanneerThree Thousand Years of Longingin de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn.

Een van de belangrijkste culturele evenementen van Zeeland

Film by the Sea is het vierde filmfestival van Nederland en jaarlijks één van de belangrijkste culturele evenementen in Zeeland. Van 9 tot en met 18 september 2022 beleeft het festival zijn 24e editie en kan een breed publiek genieten van ruim 100 films uit alle hoeken van de wereld, waarvan ongeveer een derde eigen import is. Niet alleen boekverfilmingen en Franstalige films, maar ook Zeeuwse films en documentaires krijgen veel aandacht. In de sectie Panorama worden de beste nieuwe kwaliteitsfilms van dit moment vertoond.

Uitgebreid randprogramma

Onder normale omstandigheden trekt Film by the Sea jaarlijks zo’n 44.000 bezoekers. In de coronajaren 2020 en 2021 waren dat er respectievelijk 21.448 en 28.433. Ongeveer 30% van de bezoekers van Film by the Sea komt van buiten de provincie Zeeland. Naast films presenteert Film by the Sea ook een uitgebreid randprogramma met o.a. een scenarioworkshop, Q&A’s en diverse optredens van artiesten als Denise Jannah en Gruppo Sportivo. De unieke locatie aan zee en het steeds verrassende programma maken Film by the Sea van het Openingsgala tot en met de Awards Ceremony elk jaar weer tot een feest.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!