24 uur in de schijnwerpers: de Haagse Binckhorst24 uur in de schijnwerpers: de Haagse Binckhorst
Back Back Nieuws

24 uur in de schijnwerpers: de Haagse Binckhorst

25 september 2017

De vijfde editie van het I’M BINCK festival vindt op vrijdag 6 oktober plaats. 24 uur lang kunnen bezoekers de Binckhorst ontdekken en beleven samen met lokale ondernemers en (toekomstige) bewoners. Zo bestaat de ochtend uit onder andere een ondernemersontbijt en inspiratiesessies over toekomstbestendig ondernemen. Ook kan men langs verschillende bedrijfsverzamelgebouwen zoals MOOOF of de Caballerofabriek. Gedurende de dag gaan bezoekers met expedities letterlijk het gebied in, per boot, te voet of met de fiets. Het festival biedt daarnaast food & drinks uit de regio op industriële, avontuurlijke locaties en GRENSVERLEGGERS, de (circulaire innovatie markt. Onder andere Omar Munie is aanwezig met zijn armband voor diversiteit gemaakt van gebruikte reddingsvesten. In de nacht is er een spannende nachtexpeditie en kunnen bezoekers slapen op de BIVAK Urban Camping. De 24 uur wordt afgesloten met ontbijt en een sessie Urban Yoga.

Om de creativiteit, ambachtelijkheid en cultuur van de Binckhorst te borgen, vindt tijdens het festival de Binckhorst Top plaats. Daar bespreken ondernemers, ontwikkelaars, bewoners en overheden hoe zij samen de Binckhorst tot een aantrekkelijk, unieke plek in de Haagse regio kunnen maken. Er wordt onder andere gekeken hoe de circulaire economie en ambachtelijke werkgelegenheid een plek kunnen krijgen. Wethouder Revis (portefeuille Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte) neemt na afloop de resultaten in ontvangst. Kijk voor meer informatie op: imbinck.nl/.

Transformatie 

De komende jaren transformeert de Binckhorst naar een werk-woon gebied, waardoor de identiteit en het karakter van het gebied ingrijpend veranderen. Stichting I’M BINCK wil, onder andere met het festival en de Binckhorst Top, de potentie en mogelijkheden van het gebied versterken en zichtbaar maken. Zo kan het gebied zich ontwikkelen als dynamisch woon-maak-, en innovatiegebeid en een belangrijke bijdrage leveren aan het imago en de economische positionering van Den Haag.

Binckhorst Top 2017

De Binckhorst Top start vrijdag 6 oktober om 16:00 uur met een presentatie van de Kernwaarden Binckhorst 2017-2030 gevolgd door verschillende pitches van ondernemers. Na de eerste reacties in de zaal van onder andere ontwikkelaars en politiek, start het gesprek met de zaal. Met als doel inspiratie, ideeën, en concrete vervolgafspraken te maken om de Binckhorst door te ontwikkelen tot een authentiek, divers en duurzaam gebied. Deelnemers zijn onder andere Sietske Knüppe (Triodos bank), Robert van Asten (D66 Den Haag), Rosalie de Boer (BPD), Peter Bos (Haagse Stadspartij), Jos van Boxtel (Stebru), Jan Jongert (SuperuseStudios), Jan Paul Kerkhof (Shell Binckhorst), Sabrina Lindemann en Bram Heijkers (I’M BINCK). De vervolgafspraken worden aansluitend aangeboden aan wethouder Boudewijn Revis.

Gevarieerd festivalprogramma

Ook de creativiteit, ambachtelijkheid en cultuur van de Binckhorst komen aan bod in het festivalprogramma. Onder begeleiding van deskundige gidsen laten diverse expedities bezoekers de Binckhorst ervaren. Zo is er een ‘Oude Ambachten en nieuwe technologieën’ expeditie, of kan men de ondernemers van de toekomst ontmoeten. De culinaire markt ‘Grensverleggers’ biedt onder andere brood met bierbostel, oesterzwammen gekweekt op koffiedik en bier gebrouwen met regenwater. Op de markt kan men tijdens workshops en demonstraties innovatieve (circulaire) producten en nieuwe technologieën ervaren. In de avond en nacht zijn er tevens een mobiel planetarium, dansvoorstelling ‘Sophie’, diverse lokale bandjes en een nachtelijke boottocht langs kasteel de Binckhorst en Huygens’ Hofwijk in Voorburg. Overnachten kan rond het kampvuur op de BIVAK Urban Camping met als afsluiter in de ochtend Urban Yoga en BIVAK ontbijt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!