23e editie Ride for the Roses vanaf Floriade 23e editie Ride for the Roses vanaf Floriade
Back Back Nieuws

23e editie Ride for the Roses vanaf Floriade

30 september 2022

Op zaterdag 1 oktober fietsen ruim 1.500 deelnemers de 23e editie van de Ride for the Roses. Dit jaar is de start en finish op het Floriadeterrein in Almere. In de Coronajaren 2020 en 2021 is het evenement niet verreden. De opbrengst van het evenement komt ten goed aan KWF Kankerbestrijding. 

Bijzondere start met The Rose

Al vroeg in de ochtend van 1 oktober starten honderden deelnemers met de langste afstand van de Ride for the Roses, de 200 kilometer. Gefaseerd starten dan ook de andere afstanden, de 100, 50 en 25 kilometer. De start van alle afstanden wordt traditioneel opgeluisterd door de bijzondere song ‘The Rose’ van Bette Middler. Berget Lewis brengt dit jaar een speciale versie ten gehore van dit mooie nummer. Bij iedere start wordt stilgestaan bij al die mensen die kanker hebben of hebben gehad. Afgelopen jaren werd bij maar liefst 124.000 mensen kanker geconstateerd. 

Rozenfinish

In de middag komen alle deelnemers weer terug op de Floriade bij de feestelijke finish. Natuurlijk krijgt iedere deelnemer een roos uitgereikt als dank voor de inspanning. Rozen staan voor liefde, moed, vreugde en verdriet. Juist die emoties komen allemaal terug bij een evenement als de Ride for the Roses. 

Geld voor onderzoek

De deelnemers kiezen zelf welke inspanning zij willen leveren. Er zijn fanatieke fietsers die 200 km fietsen en ook mensen die op de electrisch ondersteunde stadsfiets 25 km afleggen. Alles is goed en iedereen draagt op een eigen manier bij door geld op te halen bij vrienden, familie en bekenden. Om 15:00 uur zal de cheque worden overhandigd aan KWF Kankerbestrijding en het totaal opgehaalde bedrag bekend worden gemaakt.       

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!