2020 >> 20212020 >> 2021
Back Back Column

2020 >> 2021

24 december 2020

2020 in één woord? Wij zouden het niet weten. Verwarrend? Achtbaan? Geduldoefening? Een kerstwens is dit jaar dan ook extra moeilijk - of extra makkelijk, want 2021 wordt ongetwijfeld beter! Dat betekent echter niet dat er niet ook veel moois te zeggen is over het afgelopen jaar. Want wat een doorzettingsvermogen hebben wij de afgelopen maanden gezien.

Veel bedrijven vonden zichzelf dit jaar opnieuw uit. Noodgedwongen, maar er kwamen wel fantastische dingen uit voort. Onverwachte initiatieven, nieuwe bedrijven en andere manieren om elkaar tóch te blijven ontmoeten. Evenementen vonden dit jaar – op een kleine opleving in de zomer na – voornamelijk digitaal plaats. Hybride evenementen en digitale vormen die niet helemáál aan live konden tippen, maar wel bíjna. Juist door de enorme creativiteit die loskwam. Creativiteitsboost is dus misschien nog wel een manier om 2020 te omschrijven.

Eerlijke verhalen, trotse verhalen

Dat neemt overigens absoluut niet weg dat het moeilijk was. Bedrijven vielen om en jezelf opnieuw uitvinden als er al zoiets moois staat, is zuur. Maar de branche bleef doorploeteren. Niemand is gaan twijfelen aan de missie, het bijeenbrengen van mensen is eigenlijk alleen maar relevanter geworden. Het doel bleek niet veranderd, de route er naartoe kende alleen flink wat meer beren op de weg. En over die beren, maar ook over die missie, wilden jullie ons maar wat graag vertellen. Dat betekende dat we jullie verhalen konden blijven delen op onze website en op de socials. Eerlijke verhalen, trotse verhalen. Heel erg bedankt voor dat vertrouwen! Jullie verhalen waren een mooi voorbeeld van de mindset van de branche: dóórgaan.

Live, in één ruimte

Ook de laatste dagen van 2020 zwoegen we voort. We bevinden ons dan wel niet live bij elkaar in een ruimte – zowel zakelijk als privé niet - maar we zijn wel samen in ons doel. Sámen kijkt iedereen uit naar dat punt op de horizon waarop we elkaar weer kunnen ontmoeten. Live, in één ruimte. Knus tegen elkaar aan, handenschuddend en misschien zelfs wel knuffelend. Dát wensen we jullie dan ook graag toe voor 2021!

Op een fantastisch nieuw jaar,
Team Events

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!