20 jaar DeFabrique: Het gevoel van toen, de gemakken van nu20 jaar DeFabrique: Het gevoel van toen, de gemakken van nu
Back Back Nieuws

20 jaar DeFabrique: Het gevoel van toen, de gemakken van nu

12 mei 2022

Afgelopen jaar blies DeFabrique Evenementenlocatie 20 kaarsjes uit en bestond de oude UTD-fabriek 100 jaar! Van écht vieren kwam het niet. Gelukkig lijkt de periode van ‘je-hoofd-boven-water-houden’ voorbij en is weer ruimte om successen te vieren. Een mooi moment om samen met Marten Foppen (directielid DeFabrique) terug te kijken op twintig jaar evenementenlocatie.

Constant groeien

DeFabrique heeft in de loop der jaren een enorme transitie ondergaan. Wat begon met één evenement per maand is uitgegroeid tot meer dan 350 evenementen per jaar. Inmiddels is DeFabrique dagelijks het decor van de meest uiteenlopende evenementen. Of je nou een congres organiseert voor honderd gasten of het dak eraf feest met 2500 man: DeFabrique is altijd spannend en uniek.

Respect voor de geschiedenis

Maar hoe doe je dat: spannend en uniek zijn? Marten vertelt: ‘In 1996 kochten grondleggers Jan en Krijnie van Eck de oude lijnolie- en mengvoederfabriek. Een strak plan was er niet, wel waren zij vanaf moment één gedreven om de oude fabriek liefdevol te restaureren. We willen mensen blijvende herinneringen meegeven en geloven dat industrieel erfgoed dit mogelijk maakt. DeFabrique was een van de eerste industriële locaties in Nederland. Sindsdien zijn we onze grenzen blijven verleggen en streven we ernaar koploper te zijn en blijven. We kijken altijd vooruit en spelen in op de behoeftes van opdrachtgevers. Hierdoor kon het lege fabriekscomplex, dat een industriële look toevoegde aan events, groeien tot een unieke locatie met moderne plug- & play faciliteiten.’

Sterk team als basis

Met alleen een duidelijke visie kom je er niet. Marten: ‘Hoeveel gewaagde plannen je ook hebt, je komt er niet zonder een sterk team. Zonder hen zijn we gewoon een verzameling lege gebouwen. Samen met een gastvrij, creatief en gedreven team zorgen we dat we toonaangevend blijven en onze gasten een herinnering voor het leven meekrijgen. Na een bezoek aan DeFabrique hebben onze gasten iets ervaren, gezien, geproefd en meegemaakt wat ze willen delen. Dat is dag in dag uit ons doel. Niet voor een keer, maar voor altijd.’

100 jaar historie gebundeld

DeFabrique is zoveel meer dan een locatie. Zowel de bedrijvigheid van de voormalige UTD-fabriek en huidige evenementenlocatie zijn inspirerend, daarom is 100 jaar aan verhalen vastgelegd in een speciaal jubileummagazine. Hierin lees je alles over de historie van het pand, de beginjaren van DeFabrique, interviews met oud UTD-werknemers, de historie van de silo’s, hallen en loodsen, circulair bouwen én verhalen van achter de schermen.

Bemachtig hier een gratis online exemplaar.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!