Back Back Nieuws

2-Nice lanceert nieuw concept: Your piece of...

20 juli 2012
Het ultieme festivalgevoel herbeleven? Het nieuwe duurzame concept Yourpieceof.nl biedt de mogelijkheid nogmaals te proeven van de sfeer van jouw favoriete festival. Als festivalganger wil je graag na een festival iets tastbaars dat herinnert aan het festival. Veel festivalgangers lopen soms nog een jaar rond met het toegangsbandje. Bij Yourpieceof.nl koop je een product gemaakt van een exclusief stukje mainstage banner van jouw favoriete festival.

 

Het concept Your piece of...

Volgens Carina van de Lint, één van de initiatiefnemers en eigenaar van 2-Nice, belanden veel banners van festivals nog steeds in de container. ‘Doodzonde’ zegt ze, want na een festival zijn ze nog lang niet versleten. ‘De banners hebben vaak unieke prints en worden maar eenmalig gebruikt. Met het Cradle to Cradle concept Your piece of... kunnen we van de festival banners weer bruikbare en unieke producten maken. Producten met een herinnering.’

 

De producten

Op dit moment worden op Yourpieceof.nl LoungeBags en Hockers verkocht, grote producten waar de prints goed op uitkomen. ‘Het design team werkt hard aan de ontwikkeling van andere producten zoals bijvoorbeeld de happy shoppers, smartphone hoesjes en een vloerkleed’, vertelt Carina.

 

De webshop

De ontwikkelde producten worden exclusief via de webshop Yourpieceof.nl verkocht. ‘In samenwerking met de diverse festivals worden elkaars sociale netwerken verbonden en wordt zo iedereen op de hoogte gehouden wanneer een nieuwe lichting producten gepresenteerd wordt.’ Met speciale acties worden de producten extra onder de aandacht gebracht. Onder de eerste 200 Likes op Facebook wordt een Lounge Bag of Hocker naar keuze verloot.

 

Your piece of... huiscollectie

Naast de Your piece of... festival collectie wordt op de webshop ook een huismerk verkocht. De huiscollectie bestaat uit producten gemaakt van banners die op vele evenementen hebben geschitterd. Naast verkoop is het ook mogelijk om producten te huren, dit is met name geschikt voor evenementen en partijen die zich duurzaam willen presenteren.

 

Festivals & klimaatneutraal

Aangezien vele festivals bezig zijn zich te verduurzamen of proberen klimaatneutraal te presteren, denkt Your piece of... daar met hun concept een bijdrage aan te kunnen leveren. ‘Afval’ van een festival wordt voor designers een creatieve grondstof waar Your piece of... weer bruikbare producten van maakt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!