Back Back Nieuws

2-Nice decoreert eerste editie Haags Onderwijsfestival voor Ouders

28 maart 2012
De eerste editie van het Onderwijsfestival voor Ouders vond zaterdag 17 maart plaats in het Atrium van het Haagse stadhuis. Ruim 3000 ouders bezochten het kleurrijke informatieve initiatief waarbij 2-Nice de decoratie verzorgde.

 

Bekende Nederlandse sprekers

De bezoekers werden geïnformeerd door verschillende bekende Nederlandse sprekers, waaronder onderwijsjournalist Aleid Truijens en ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. De presentatie was in handen van Paula Udondek, tv-presentatrice, actrice, columniste en (toneelstukken)schrijfster.

 

Kinderactiviteiten

Op de informatiemarkt konden ouders speeddaten met deskundigen. Ze konden vragen over het onderwijs stellen, workshops volgen en informatie inwinnen. Het idee is dat als ouders beter weten hoe het onderwijs in elkaar zit, ze hun kinderen beter kunnen begeleiden. Ook voor kinderen was er van alles te doen tijdens het festival: een optreden van Ali B., hockey les van Naomi van Asch, een handtekening van de cast van spangas, op de foto met Dolfje Weerwolfje en Paul van Loon, circusacts oefenen, breakdance les, knutselen en diverse workshops.

 

Kleurrijke decoratie

2-Nice transformeerde het Atrium tot een kleurrijk geheel. De regenboogkleuren vormden een mooi contrast in de moderne architectuur van het Stadhuis. De bezoekers werden verwelkomt door decoratieve bloemstukken. Fluorescerende krijtborden en banen tape functioneerden als wegwijzers. In het midden van de ruimte lag een palet van ronde gekleurde tapijten, daarop vond een speels spel plaats van statafels in diverse kleuren en abstracte kindvriendelijke lounge stoeltjes van Lümmel. Boven de tapijten hingen vrolijke trossen van reuze ballonnen. Langs de balustrade ontstond een waterval van regenboogkleurige stoffen.

 

Succesvolle eerste editie

Het grote aantal bezoekers heeft de verwachtingen van de organisatie overtroffen. De organisatie lag in handen van Spitz Events & Congres dat samen met alle vrijwilligers en leveranciers, waaronder 2-Nice, ervoor gezorgd heeft dat het festival een groot succes was en naar verwachting op meerdere locaties in Nederland gaat plaats vinden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!