1931 Congrescentrum bestaat vandaag 10 jaar1931 Congrescentrum bestaat vandaag 10 jaar
Back Back Nieuws

1931 Congrescentrum bestaat vandaag 10 jaar

26 november 2020

1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch bestaat vandaag tien jaar. Om dit te vieren gaat de Bossche evenementenlocatie online en live ‘on tour’. Zo staat het congrescentrum samen met medewerkers, klanten en leveranciers stil bij het tienjarig jubileum.

1931 Congrescentrum on tour

Om terug te kijken op tien mooie jaren en om de mijlpaal te vieren, ging het congrescentrum op zoek naar een manier om dit te doen. De kern van 1931 ligt in het faciliteren van ontmoetingen en persoonlijk contact staat hierbij centraal. Daarom is dit ook in het jubileum doorgevoerd. 1931 heeft besloten om haar opdrachtgevers en leveranciers te verassen. Ondanks het coronavirus zijn ze actiefgebleven in het verzorgen van ontmoetingen op verschillende manieren. Door middel van een eigen studio die in het voorjaar al ingericht is voor ontmoetingen, bedanken ze hun opdrachtgevers en leveranciers. Dit door middel van een videoboodschap, maar ook lekkere traktaties en zelfs een bezoek met een foodtruck.

Geschiedenis van 1931 Congrescentrum

Omdat de groeiende handel in dieren steeds meer voor overlast zorgde, kwam er in dit pand het eerste geheel overdekte veemarktcomplex. Er werden hier ook agrarische evenementen georganiseerd, bijvoorbeeld de nationale paasvee- en vleesveekeuringen. In de jaren ’90 werd het pand overgenomen door Libéma, een moederbedrijf van 1931. In het jaar 2001 kwam het pand op de lijst van Rijksmonumenten en brak er een epidemie uit in Europa. Dit zorgde ervoor dat de Bossche Veemarkt moest sluiten. In 2009 begon de verbouwing van het monumentale pand, welke op 3 februari 2010 afgerond werd. Niet lang hierna opende 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch. Het congrescentrum is in deze tien jaar uitgeroeid tot één van de meest toonaangevende evenementenlocaties. Met 11.000m2 aan ruimte gaan de ontwikkelingen gewoon verder door in te gaan op de actuele marktvraag voor grotere evenementen. Combinaties tussen Brabanthallen en 1931 waren al mogelijk en sinds een jaar is er nu een nieuwe plenaire ruimte; MAINSTAGE. Er kunnen nu 6.000 personen in 1931. Het moederbedrijf van 1931, Libéma Beurzen en Evenementen, gaat zich nu vooral focussen op de congresmarkt en het succes van 1931 ook uitrollen bij andere evenementenlocaties van Libéma.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!