Back Back Nieuws

167 meerdaagse bijeenkomsten in Maastricht

28 september 2006


Het gaat goed met Maastricht en regio als bestemming voor internationale meerdaagse congressen en vergaderingen: in 2005 wisten 167 bedrijven en congresorganisaties deze stad aan de Maas te vinden voor het houden van hun bijeenkomst.



Elk jaar verzamelt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) de cijfers voor heel Nederland. In 2005 vonden er in totaal 1146 internationale bijeenkomsten plaats in heel Nederland, Maastricht en regio huisvestten dus een kleine 15% van het totaal aantal bijeenkomsten.



Marcel Knols, directeur van het Maastricht Congres Bureau (MCB) en de VVV Maastricht: "Een goed resultaat. In 2004, tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap, waren er 177 bijeenkomsten in onze regio.10 meer dan in 2005, maar in 2004 was Nederland dan ook voorzitter. Als je nagaat dat we in 2003 in deze regio slechts 102 internationale meerdaagse zakelijke bijeenkomsten hadden, hebben we het heel goed gedaan. Het is een enorme Economische impuls voor Maastricht en regio. Alleen al deze bijeenkomsten betekenen een omzet vanruim 56 miljoen Euro. De trends zijn voor Maastricht ook positief waardoor de toekomst er ook rooskleurig uitziet."


René Hanssen, directeur van MECC Maastricht: "Natuurlijk danken we een groot gedeelte aan de unieke kenmerken van Maastricht en regio, het natuurlijke landschap in combinatie met de kwaliteit van de accommodaties en onze levenstijl. Maar evenzo belangrijk is de samenwerking binnen het MCB van partijen die betrokken zijn bij het zakelijk toerisme. Je verkoopt niet je eigen congrescentrum of hotel. Je verkoopt Maastricht. En dat moeten we samen doen!"

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!