Back Back Nieuws

15th World Conference Cities and Ports naar Rotterdam

30 maart 2015
De 15th World Conference Cities and Ports wordt in 2016 gehouden in Rotterdam. Het congres van de AIVP (Association Internationale Villes et Ports) richt zich op de transformaties van oude havens en het sociaal maatschappelijke vraagstuk dat veel havensteden gemeen hebben. Stadshavens Rotterdam en Rotterdam Partners hebben nauw samengewerkt om het congres naar de stad te halen. Het meerdaagse evenement past bij het internationale imago van Rotterdam als wereldhavenstad.

Samenwerkingsverband
De komst van de ‘15th World Conference Cities and Ports’ biedt Rotterdam bovendien de gelegenheid om het samenwerkingsverband Stadshavens Rotterdam internationaal te etaleren. In 2016 is het 10 jaar geleden dat deze samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam N.V. van start ging. De projecten van Stadshavens waren mede doorslaggevend voor de AIVP om voor Rotterdam te kiezen.

Economische spin-off
Als lokale partner heeft Rotterdam invloed op de thema-keuze en de programmering van de 15th World Conference Cities and Ports. Het congres vindt in november 2016 plaats op de RDM Rotterdam met de vernieuwde Onderzeebootloods. Naar verwachting zullen 400 deelnemers voor het congres naar de stad komen. Daarmee zorgt het ook voor een economische spin-off.

Kennis en ervaring delen
De 15th World Conference Cities and Ports wordt georganiseerd door AIVP. Deze internationale organisatie voor (de relatie tussen) steden en havens richt zich op transformaties van oude havens en op het sociaal maatschappelijke vraagstuk dat veel havensteden gemeen hebben. Door kennis en ervaringen te delen, hebben steden van de AIVP door de jaren heen beter kunnen inspelen op economische kansen, milieuvraagstukken, sociale uitdagingen en opgaven op het vlak van gebiedsontwikkeling. De AIVP bestaat uit gekozen representanten van steden en lokale maritieme organisaties, nationale overheden, bedrijfsleven, gevestigd bedrijfsleven uit de havensteden, toeleveranciers maritieme dienstverlening, architecten, planologen, universiteiten en onderzoeksinstellingen. De AIVP organiseert ieder jaar een klein Europees congres en tweejaarlijks een wereldcongres dat wisselend in Europa en in een ander werelddeel plaatsvindt.

Unaniem Rotterdam
Rotterdam Partners en Stadshavens hebben vorige week het bidbook gepresenteerd voor de board van de AIVP in Parijs. Ook Barcelona was in de race. Uiteindelijk kozen de leden unaniem voor Rotterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!