Back Back Nieuws

1.500 toekomstige wereldleiders uit ruim 190 landen in stad van Vrede & Recht

25 september 2015
One Young World, een internationaal forum voor jonge leiders, heeft bekendgemaakt dat de jaarlijkse top in 2018 in Den Haag plaatsvindt. Met de toekenning laat Den Haag concurrerende steden als Parijs en Belgrado achter zich. Met dit congres haalt de stad 1.500 toekomstige wereldleiders uit meer dan 190 landen naar Den Haag. Zij bouwen aan een betere wereld door zich te buigen over vraagstukken als rechtvaardigheid, vrede en milieu. De organisatie: ‘Den Haag deed een gepassioneerd voorstel. De stad trok daarmee, in combinatie met haar positie als internationale stad van Vrede en Recht, de aandacht van de One Young World selectiecommissie’.

Davos voor jongeren 
Gedurende de top, ook wel het ‘Davos voor jongeren’ genoemd, worden de delegaties begeleid door wereldleiders van nu als Desmond Tutu, Bill Clinton, Mary Robertson en Kofi Annan. Karsten Klein, wethouder van onder meer Stedelijke Economie van Den Haag: ‘Door One Young World in Den Haag te hosten kunnen wij een nalatenschap creëren voor jongeren in Den Haag, Nederland en wereldwijd. Naast het feit dat wij jongeren de waarde van een internationale stad van vrede en recht kunnen laten ervaren, kunnen wij de rol van jongeren binnen deze thema’s versterken door hen een stem te geven en te luisteren. One Young World zal de internationale profilering van Den Haag versterken door 1.500 toekomstige wereldleiders te ontvangen.

Breed draagvlak 
Het Nederlandse Bid Committee bestaat uit 8 jongeren die deels One Young World ambassadeur zijn en onder andere Siemens, Unilever en McKinsey vertegenwoordigen. Ook de Rijksoverheid en verschillende internationale organisaties ondersteunden de Nederlandse kandidatuur met Den Haag als beoogde gaststad. The Hague Convention Bureau (THCB) identificeerde One Young World ruim een jaar geleden als ‘perfect passend bij het profiel van congresstad Den Haag’ en heeft zich het afgelopen jaar met een speciaal daarvoor aangestelde projectmanager ingezet om deze conferentie binnen te halen. Daarbij heeft de stad zich in het verleden bewezen als congresdestinatie van kaliber door eerder congressen te hosten als de NSS en GCCS.

Jennie Jouvenaar, projectmanager One Young World bij THCB: ‘Den Haag als internationale stad van vrede en recht is dé plek om een dergelijke dialoog aan te gaan en innovatieve oplossingen te vinden voor prangende wereldproblematiek. Het is bijzonder dat onze kandidatuur zowel door internationale organisaties (Europol, OPCW, het Vredespaleis), bedrijven (Unilever, McKinsey, Shell), NGO’s (UNOY Peacebuilders), kennisinstellingen (The Hague Institute for Global Justice, Campus Den Haag), netwerken (Young The Hague) en de overheid wordt gesteund. Zonder deze steun, waarbij alle partijen zijn verbonden door inhoud, was het niet mogelijk geweest om een succesvolle kandidatuur in te dienen.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!