Back Back Nieuws

135 ambassadeurs van Utrecht bij aftrap toeristisch seizoen

08 april 2015
De toeristische Ambassadeursbijeenkomst van Toerisme Utrecht is dé gelegenheid om de nieuwste informatie te ontvangen over het toeristisch seizoen 2015 in de stad Utrecht. De bijeenkomst is nuttig voor iedereen die in contact staat met bezoekers van de stad en deze wil kunnen adviseren over het toeristische en culturele aanbod. Vorige week werd weer een geslaagde bijeenkomst gehouden.

Kennis en inspiratie
Deze gratis bijeenkomst is speciaal bedoeld voor ambassadeurs van de stad, zoals receptie- en front-office medewerkers, winkelmedewerkers, taxichauffeurs, buschauffeurs en stadsgidsen. De bijeenkomst werd georganiseerd rondom het Domplein. Onlangs gestarte directeur Ronald Besemer van Toerisme Utrecht, opende de bijeenkomst en vervolgens werd het toeristische programma van 2015 gepresenteerd. De ambassadeurs kregen inzicht in het programma van de musea in Utrecht, aanstaande festivals en evenementen, informatie over erfgoedlocaties en praktische informatie voor bezoekers. Ook kregen de activiteiten rondom ‘nijntje 60 jaar’ en de start van de Tour de France volop aandacht.

Domplein, hét startpunt bij een bezoek
Vervolgens kregen de ambassadeurs de kans om zelf twee attracties te ervaren. Zo’n 135 ambassadeurs namen deel aan de ontdekkingstocht in DOMunder en beklommen de Domtoren. ‘Wanneer je een activiteit zelf hebt ervaren, kun je je enthousiasme beter overbrengen aan anderen’,  vertelt Elvi Donkers, marketeer bij Toerisme Utrecht. ‘De reacties over de ambassadeursdag zijn weer net zo positief als vorig jaar. Mensen hechten er waarde aan om op de hoogte gesteld te worden van de toeristische mogelijkheden en betrokken te worden bij de marketing van de stad’.  Deze keer stond het doe-onderdeel in het teken van het Domplein. ‘Dit is hét startpunt bij een bezoek aan Utrecht, vanwege de unieke toeristische aspecten die bij elkaar vallen:  de VVV, De Domtoren, DOMunder, de Domkerk en twee van de vele hofjes die Utrecht rijk is. Utrecht is ooit begonnen op het Domplein en dat kun je nu boven én onder de grond beleven.’ 

De ambassadeursdag werd als vanouds afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Geïnteresseerd in deelname aan de ambassadeursbijeenkomst in 2016? Meldt je dan aan via marketing@toerisme-utrecht.nl

Foto: Toerisme Utrecht/Oliver Schuh

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!