Back Back Nieuws

10 koks, 10 menu's en 10 acts op 10 zaterdagen

20 mei 2015
Utrecht is sinds zaterdag 16 mei een nieuw culinair experiment rijker. MAAL TIEN, een door Vers Vermaak bedacht restaurantconcept, opende die dag de deuren voor een uitverkochte editie van ‘een avond MAAL TIEN’. Tijdens de komende 9 zaterdagen kan je als bezoeker en fan van lekker eten genieten van menu’s van 9 verschillende koks en 9 verschillende acts.

Culinair concept
Het idee achter MAAL TIEN is simpel: je koopt als bezoeker een kaartje voor een driegangen-verrassingsmenu via internet, eventueel voorzien van dieetwensen om vervolgens op de avond zelf verrast te worden met een menu dat is samengesteld en bereid door een chefkok die normaal gesproken in een restaurant werkt. Vers Vermaak biedt op die manier iedere zaterdag de bezoeker een totaal ander menu, waarbij de chefkok een podium krijgt voor zijn of haar kookkunsten.

De culinaire line-up is als volgt:
30 augustus : Pieter Jobse (Wilhelminapark, Utrecht) (uitverkocht)
6 september : Remco van der Weert (Goesting, Utrecht)
13 september : Peter Bras (voorheen De Rechtbank, Utrecht)
20 september : Bart van den Bergh (San Siro, Utrecht)
4 oktober : Erik van den Eijnde (De Keuken van Gastmaal, Utrecht)
11 oktober : Vincent Splinter (Hotelschool, Den Haag)
18 oktober : Raoul Witteman (C’est ça, Utrecht)
25 oktober : Leon Prins (Zussen, Utrecht)
1 november : André Malotaux (MAAL TIEN, Utrecht)
8 november : Ernst Benjamin (As, Amsterdam)

De keukenapparatuur is voor een groot deel gesponsord door Metos, een bedrijf dat professionele keukens bouwt; iets wat ze onder andere gedaan hebben voor Ron’s Gastrobar in Amsterdam.

Het restaurant
MAAL TIEN is een tijdelijk restaurant en daarom heeft Vers Vermaak besloten om een het restaurant in campingstijl op te trekken, compleet met parasols, (kunst)gras, windschermen en tuinstoelen. Campingbestek kan je er niet vinden; de couverts worden netjes en strak opgedekt.

Vermaak
Tijdens iedere ‘avond MAAL TIEN’ krijgen bezoekers niet alleen fijn eten voorgeschoteld, ook ‘vers vermaak’ staat voor iedere avond op het programma. Welk vermaak er op welke avond geprogrammeerd staat blijft een verrassing tot aan binnenkomst. Tijdens de opening was gitarist Wouter Poot te gast en speelde hij in verschillende sessies eigen werk.

Dranken
In MAAL TIEN kunnen gasten kiezen uit een volwaardig assortiment aan dranken. Er zijn verschillende bieren (alleen op fles), de wijnen worden geleverd door het Utrechtse ‘Vindependant’ en de koffie wordt verzorgd door een kundige barista.

Foto: Floortje Donia

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!