10 jaar Lumen Hotel & Events: de kop is eraf!10 jaar Lumen Hotel & Events: de kop is eraf!
Back Back Nieuws

10 jaar Lumen Hotel & Events: de kop is eraf!

14 juni 2021

Toen tien jaar geleden het logo op het dak werd gehesen en de eerste gasten door de draaideur het hotel binnenkwamen, was iedereen positief gespannen wat deze nieuwe aanwinst de stad Zwolle zou brengen. Anno 2021 wordt er niet meer gesproken over de stad Zwolle, maar over de regio Zwolle, waar Lumen Hotel & Events een stevige positie als dé ontmoetingsplek heeft veroverd.

Schot in de roos

De uitstraling van het eigentijdse hotel en de persoonlijke service bleken een schot in de roos voor ondernemers Chris Lindeboom en Patrick Bruins. De twee betrokken ondernemers zochten de samenwerking op met PEC Zwolle en de bedrijven in de omgeving. Ook Ziekenhuis Isala bleek gebaat bij een gastvrije buurman. Als middelpunt van het Noordoosten van Nederland en aan de rand van de randstad bleken ook landelijke partijen Lumen te kunnen vinden voor hun bijeenkomsten en overnachtingen.

Kansen benutten en elkaar steunen

Afgelopen jaar werd ook bij Lumen alles in een versnelling lager gezet vanwege de Covid-19 pandemie. Dit bracht ook kansen: het hotel werd weer strak in de verf gezet en kamers werden voorzien van extra stopcontacten en lichtknoppen. Ook werd er tijdens deze periode veel aandacht geschonken aan 'er zijn voor elkaar'. Het IC-personeel van Isala sliep in grote getale gratis in het hotel evenals een tiental daklozen in de eerste periode. Overtollige voorraden werden weggegeven aan goede doelen via Stichting Present Zwolle. Medewerkers gebruikten hun tijd voor cursussen om nog beter beslagen ten ijs te komen.

Een duurzame en maatschappelijk verantwoorde toekomst

Lumen kijkt vooral vooruit en streeft naar continue uitdaging en vernieuwing. Natuurlijk op het gebied van gastvrijheid, maar ook thema’s zoals duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid blijven veel aandacht krijgen. Zo is onlangs een composteerapparaat geïnstalleerd om afval te verwerken. Verder wordt de ruimte achter de businessclub aangepakt. Deze nu nog casco ruimte zal volledig ingericht worden, waardoor er een mooie, extra, zakelijke ruimte wordt gerealiseerd die ook nog eens pal onder het nieuwe kantoor van Zwolle United en SportService Zwolle ligt.

Komend jaar staat symbool voor de aftrap van een periode waarin Lumen haar rol als gastheer van de regio verder wil uitbreiden, met als doel om te blijven verrassen. De focus ligt hierbij op de nieuwe doelgroepen die af zullen komen op de sprankelende, innovatieve Hanzestad en -regio.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!