Back Back Nieuws

10 deelnemers 12 uur opgesloten in Restaurant Lieveling

12 mei 2015
Free a Girl is een noodhulporganisatie en zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. De afgelopen 6 jaar werden meer dan 3.300 meisjes uit bordelen in Azië bevrijd. De stichting investeert daarnaast in opvang, medische zorg, traumaverwerking, onderwijs en re-integratie van de slachtoffers. De actie Lock me up – Free a Girl is een initiatief van Free a Girl en Wimmy Hu, horecaondernemer en algemeen adviseur van Free a Girl.

Vuist tegen kinderprostitutie
Ingrid Claasen van de netwerkorganisatie @BorrelAalsmeer zet zich al sinds 2010 in als vrijwilliger voor deze Stichting. Zelf heeft zij zich 3 keer laten opsluiten gedurende 12 uur in een hokje van 1 bij 2 meter en dit jaar fungeert zij als teamcaptain en begeleid in totaal 20 deelnemers. In samenwerking met Daphne Kriekaard-Hoogland, Event & PR manager van Restaurant Lieveling aan de Toolenburgerplas en de voltallige crew maken zij een vuist tegen kinderprostitutie. In het restaurant komen 2 houten hokjes te staan en laten in totaal 10 deelnemers zich 12 uur opsluiten tijdens de Lock me up actie van 2 tot en met 6 juni a.s. om aandacht te vragen voor het kinderleed en daarnaast om veel geld in te zamelen om zoveel mogelijk meisjes te kunnen redden uit de prostitutie.

Later deze maand wordt de evenementenkalender bekend gemaakt want gedurende deze actie week wordt er rondom deze actie veel georganiseerd. Eigenaar Yordy Hoogland zorgt ervoor dat de aankomende weken er een speciaal lunch en diner menu wordt samengesteld waarvan een gedeelte van de inkomsten ook weer wordt afgedragen aan het goede doel.

Deelnemers
De volgende deelnemers laten zich opsluiten Lisa Bergman, Corine Gerrits, Rick van der Kroon, Daphne Kriekaard-Hoogland, Miranda Conijn en Fedion Baldinger. De laatste 4 deelnemers worden binnenkort bekend gemaakt.
Alle deelnemers zitten in de periode van 2 tot en met 5 juni van 11.00 – 23.00 uur opgesloten in een hokje en op zaterdag 6 juni a.s. van 9.00 – 21.00 uur. Gedurende de opsluiting leven deze toppers op water en één bakje rijst en zijn solidair aan de leefomstandigheden van deze meisjes. Kom deze actievoerders dan ook een hart onder de riem steken, want confronterend is het zeker. De hokjes zijn vanaf de Toolenburgerplas al zichtbaar en wilt u lunchen of dineren, dan is reserveren in deze periode gewenst.

Doneren
Alle deelnemers kunnen financieel gesteund worden door te doneren op lockmeup.nl. Dat kan al vanaf 2,50 euro en met elke 50 euro kan een meisje worden bevrijd uit de prostitutie. Ook zijn de deelnemers op zoek naar producten en diensten die geveild kunnen worden. De opbrengst komt volledig ten goede aan de Lock me up actie van de betreffende deelnemer.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!